bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Eski SEC Başkanı Kripto Konusunda İyimser

Clayton

Eski SEC Başkanı Jay Clayton 23 Eylül’de gerçekleştirdiği CNBC röportajında, kripto para sektörü konusunda iyimser açıklamalarda bulundu. Kripto paralar konusunda ilk baştaki karşıt düşüncelerinden farklı olarak kripto paraların önemli bir teknoloji olduğunu belirten Clayton “Şahsen bu teknolojinin kalıcı olduğuna inanıyorum.” dedi.

Wall Street’in en iyi polisi olarak adlandırılan Clayton, Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonunu onaylamadığı ve dağıtılmış defter şirketi Ripple’a dava açtığı için eleştiriler almıştı.

SEC’deki Başkanlık görevi süresi boyunca sektöre yönelik düşmanlığı nedeniyle eleştirilen Clayton, şu anda kripto para birimi fonu One River Digital ve dijital varlık saklama sağlayıcısı Fireblock‘un danışma kurullarında yer alıyor.

Ayrıca varlık yöneticisi Apollo Global Management‘ın icra başkanı olarak görev yapmakta.

cryptocurrency SEC bitcoin regulation 1

SEC için Kriptonun Geleceği Karanlık Değil

Clayton, Coinbase’in SEC ile son zamanlardaki çıkmazına da değindi. The Wall Street Journal’da, mevcut piyasa koruma kurallarına dayanacak bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için bir dava açtığı son makalesine atıfta bulundu.

Clayton röportajında, belirli kripto para birimlerinin veya kripto tabanlı ürünlerin hangi yerleşik analojilere sahip olduğunu belirlemenin önemli olduğunu iddia ediyor:

Hangi noktada bir para piyasası yatırım fonu gibi görünmeye başlar?

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala