bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,896.85 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.30 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 537.17 3.22%
solana
Solana (SOL) $ 133.17 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493995 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451425 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153706 2.95%

Eski Polychain Capital Ortağı, Kripto Fonu Başlattı

eski polychain capital ortagi kripto fonu baslatti5

Polychain Capital‘in eski genel ortağı Tekin Salimi, kripto yatırım fonu başlattı. Kripto para birimi alanından çeşitli sektörlerdeki projeler için erken aşamada destek sağlamaya çalışacak olan dao5 adlı fon, 125 milyon dolar içeriyor.

Dao5, gizlilik teknolojisi, DeFi, NFT‘ler, DAO‘lar ve Layer 1 blockchain altyapısı gibi dikeylere tohum öncesi ve tohum aşaması yatırımları taahhüt edecek. Salimi, bir kripto fonu olarak başlarken, dao5’in sonunda tam teşekküllü bir DAO‘ya dönüşeceğini söylüyor.

Avalanche’ın kurucusu Emin Gün Sirer ve Terraform Labs CEO’su Do Kwon fonun danışma kurulunda görev yapacak. Kurulun diğer üyeleri arasında Moonpay’in kurucusu Ivan Soto-Wright; bilgisayar bilimi profesörü ve Espresso Systems kurucusu Ben Fisch; ve CoinShares baş strateji sorumlusu Meltem Demirors.

Salimi’nin kripto fonunda, duyuruya göre, token hibesi, DAO’nun uzun vadeli planlarının ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor.

Eski Polychain Capital Ortağı: Kripto Fonu 2025’te DAO’ya Dönüşecek

Dao5 kripto fonu, 2025 yılı civarında tam bir DAO’ya geçiş yapacak. Duyuruya göre, üç yıllık geçiş dönemi, DAO için sağlam bir token ve yönetişim modeli oluşturmak için yeterli zaman sağlayacak.

Token hibesi, dao5’ten yatırım alan projelerin fon portföyündeki diğer girişimlere ekonomik açıdan maruz kalmasını sağlıyor. Bu da dao5 proje kurucularının DAO kolektifinin yararına iş birliği yapmaya teşvik edileceği anlamına geliyor. Bu iş birliği, dao5 çatısı altındaki projelere değer katan bir risk çeşitlendirme biçimi olarak hizmet etmeyi amaçlıyor.

Duyuruya göre, bu “tokenomik” ve yönetişim modeli, katılımı artırmak ve kolaylaştırılmış teşvikler sağlamak için tasarlanmış unsurlara odaklanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala