bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Eski FED Başkanına Göre Bitcoin Paranın Yerini Alamaz

eski fed baskanina gore bitcoin paranin yerini alamaz

Eski ABD Federal Rezerv (FED) Başkanı Ben Bernanke, Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eski FED başkanı Ben Bernanke, Bitcoin’in yasa dışı işlerde kullanıldığını söyledi.

Ben Bernanke: Bitcoin Paranın Alternatifi Değil

Eski FED başkanı Ben Bernanke, yaptığı açıklamada, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında görüşünü paylaştı. 2006 yılından 2014 yılına kadar ABD Merkez Bankası’nın iki dönem başkanlığını yapmış ekonomist olan Bernanke, FED başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca FED’in 2000’lerin sonundaki mali krize olan tepkisini denetlemişti.

eski fed baskanina gore bitcoin paranin yerini alamaz 2

Bernanke açıklamasında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerlerinin dakikadan dakikaya değiştiğini söyleyerek, “Spekülatif bir varlık olarak başarılı oldular. İtibari paranın yerine geçmeyi planlayan kripto para birimleri bu anlamda başarılı olamadı.” ifadesini kullandı. Eski FED başkanı Bernanke açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin fiat paranın yerini alsaydı, yiyeceklerini satın almak için Bitcoin’lerinizi kullanabilirdiniz. Bitcoin çok pahalı ve bunu yapmak için çok uygunsuz olduğundan kimse Bitcoin ile yiyecek satın alamaz. Üstelik tüm bunlar temel bir ihtiyaç. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları günden güne radikal olarak değişiyor. Bu nedenle kripto para birimlerde bir istikrar da yok. Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin ana kullanımı çoğunlukla illegal işler. Bu nedenle gelecekte Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alternatif para biçimi olacağını düşünmüyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala