bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes’in Aldığı Ceza Belli Oldu

eski bitmex ceosu arthur hayesin aldigi ceza belli oldur

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Şubat ayında borsada bir kara para aklama önleme (AML) programını kasten uygulamadığı suçlamalarını kabul ettikten sonra dün New York’taki federal bir adliyede cezaya çarptırılacaktı. Bununla beraber Kripto para borsası BitMEX’in kurucularından Arthur Hayes’in aldığı ceza belli oldu.

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes 6 Ay Ev Hapsine Mahkum Edildi

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, iki yıllık denetimli serbestlik cezasıyla birlikte altı ay da ev hapsine mahkum edildi. Hayes daha önce ABD Banka Gizlilik Yasası’nı (BSA) ihlal etmekten suçlu bulunmuştu.

eski bitmex ceosu arthur hayesin aldigi ceza belli oldua

Arthur Hayes, ceza duruşmasından önce “yeni bir sayfa açmaya hazırım” ifadesini kullanmıştı. Hayes’in bir temsilcisi, duruşmanın ardından yorum yapmadığını belirtelim.

Bunun yanında Savcılık, Hayes’in kara para aklamayı önleme programını uygulamadığını ve şirketin BSA’yı kasten ihlal ettiğini belirtti. Ek olarak BitMEX’ten kişisel olarak yüz milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini de vurguladı.

Son olarak belirtmek gerekirse Yargıç, Hayes’in ABD’de altı aylık ev hapsinin ardından seyahat etmesine izin vererek, denetimli serbestliğinin geri kalanını Singapur’a döndürmesine izin verecek. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala