bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Eski BitMEX CEO’su 12 Ay Hapis Cezası ile Karşı Karşıya

eski bitmex ceosu 12 ay hapis cezasi ile karsi karsiyaf

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Şubat ayında borsada bir kara para aklama önleme (AML) programını kasten uygulamadığı suçlamalarını kabul ettikten sonra bugün New York’taki federal bir adliyede cezaya çarptırılacak.

Bunun yanında davanın savcıları özellikle kripto para borsası BitMEX’te müşterini tanı (KYC) gereksinimlerinin olmamasının, şirketin kara para aklama ve yaptırımlardan kaçınma dahil olmak üzere suç faaliyetleri için bir yuva olarak gelişmesine izin verdiğini düşünüyor.

Eski BitMEX CEO’su New York’taki Federal Bir Adliyede Cezaya Çarptırılacak

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, ve BitMEX’in kurucu ortakları Samuel Reed ve Ben Delo’nun yanı sıra şirketin ilk çalışanı Gregory Dwyer, ilk olarak Ekim 2020’de Banka Gizliliği Yasası’nı (BSA) ihlal etmekle ve bir diğeri de komplo kurmakla suçlanmıştı.

eski bitmex ceosu 12 ay hapis cezasi ile karsi karsiyat
Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes

CoinDesk‘ten alınan bilgilere göre; Dört kişinin yanı sıra BitMEX ve diğer kurumsal kuruluşlar, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Mali Suçları Uygulama Ağı’ndan (FinCEN) para cezalarıyla sonuçlanan hukuk davalarıyla da karşı karşıya kaldı.

Söz konusu olan davanın savcıları konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Davalı, kripto endüstrisi için yasaya doğrudan aykırı olan ve hükümet düzenlemelerini baltalamak için hesaplanan bir vizyonu teşvik etmek için nüfuzunu kullanmayı seçti. Davalı, KYC gerekliliklerini rutin olarak eleştirdi. Ayrıca bunlara uymakla ilgilenmediğini açıkça belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala