bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,388.25 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.38 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 601.56 1.38%
solana
Solana (SOL) $ 150.50 4.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535933 2.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481624 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15423 4.17%

Endonezya, Yerel Kripto Para Birimi İçin Küresel Planlar Yapıyor

endonezya yerel kripto para birimi icin kuresel planlar yapiyor

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsemesi artıyor. Endonezya, yerel kripto para birimi için uluslararası planlar kuruyor.

Endonezya, Yerel Kripto Para Birimini Öne Çıkartmak İstiyor

Kripto para birimleri artık hükümetlerin uluslararası ticaret ödemelerinde kullanılmak için test edilmeye devam ediyor. Endonezya hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin yerel kripto para birimi, uluslararası ticaretlerde kullanılabilir.

endonezya yerel kripto para birimi icin kuresel planlar yapiyor 2

Jakarta, kripto endüstrisini düzenlemeye aktif bir ilgi gösterirken, Başkan Joko Widodo’nun yönetimi, yerel token ekonomisinin büyümesine yardımcı olmakta fayda görüyor ve bu token’i uluslararası ticaretlerde de kullanmanın planlarını yapıyor. Konu hakkında açıklama yapan Endonezya’nın ticaret bakan yardımcısı Jerry Sambuaga, şu ifadeleri kullandı:

Endonezya, ihraç edilecek çok sayıda emtiaya sahip olmayı dört gözle bekliyor. Bu bağlamda kriptoyu ihracat için potansiyel ürünlerden biri haline getirmek için bu fırsatı yakalayabiliriz.

Endonezya’da kripto para birimlerinin ödemeler için bir para birimi olarak kullanılması hem yerel düzenlemeler hem de ülkenin 273 insanın yüzde 87’si için geçerli olan İslam hukukuna göre yasaklanmıştır. Bununla birlikte kripto varlıkları ülkedeki emtialar olarak sınıflandırılır ve tahıl veya altın gibi şeylerle aynı kategoriye ayrılır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala