bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Endonezya, Düzenlemelerden Önce Kripto Borsasını Başlatacak

endonezya duzenlemelerden once kripto borsasini baslatacakee

Son dönemde birçok ülke kripto para birimleri ile yakından ilgilenmeye başladı. Bu kez kripto para sektörüne giriş yapmak isteyen ülke Endonezya oldu. Ülkenin ticaret bakan yardımcısı Jerry Sambuaga yaptığı açıklamada, Endonezya hükümetinin kripto para birimlerine olan ilgi arttıkça borsayı tüketicileri korumanın bir aracı olarak gördüğünü söylemişti.

Çıkan haberlere göre; Endonezya, bu tür varlıklar üzerindeki düzenleyici yetkileri bir emtia kurumundan Finansal Hizmetler Otoritesine devretmeden önce bu yıl bir kripto borsası kurmayı planlıyor.

Endonezya, Kripto Borsasına Başlayacak

Endonezya’daki kripto para birimleri şu anda Bappebti olarak bilinen Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Düzenleme Kurumu’nun gözetimi altında emtia sözleşmeleriyle birlikte alınıp satılıyor. Bappebti’nin başkan vekili Didid Noordiatmoko yaptığı açıklamada, daha geniş bir finans sektörü reformunun parçası olarak, FSA’nın önümüzdeki iki yıl boyunca varlıklar üzerinde düzenleyici güç üstleneceğini ve bu zamana kadar borsanın kurulması gerektiğini söyledi.

endonezya duzenlemelerden once kripto borsasini baslatacakaddff

Ayrıca Endonezya, ülkedeki tek yasal para birimi olan rupiye karşı rekabet etmesine karşı temkinli olsa da kripto varlıklarını destekliyor. Öte yandan ülkenin merkez bankası, kripto para biriminin haritasını çıkarmak için bir tanıtım yazısı yayınlarken, yakın zamanda kabul edilen bir yasa, kripto para birimini ve kripto varlıkları düzenlenmiş finansal menkul kıymetler olarak tanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala