bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

En Büyük İkinci İş Kanıtı Blockchain Ağı Dogecoin Oldu

en buyuk ikinci is kaniti blockchain agi dogecoin oldu

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, kısa bir süre önce başarılı bir şekilde hisse kanıtı Blockchain ağına geçiş yapmıştı. Ethereum’un bu hamlesinin ardından en büyük iş kanıtı Blockchain ağı Dogecoin oldu.

Dogecoin, En Büyük PoW Blockchain Ağlarından Birisi

Ethereum’un Merge yükseltmesi sonrasında hisse kanıtına (PoS) geçmesiyle birlikte, Dogecoin şu anda sahip olduğu piyasa değeri ile en büyük ikinci iş kanıtı Blockchain ağı oldu. Meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE) şu anda 7.8 milyar dolar piyasa değerine sahip.

en buyuk ikinci is kaniti blockchain agi dogecoin oldu 2

Dogecoin’in ikinci olduğu PoW listesinde elbette ki ilk sırada 375 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin (BTC) yer alıyor. Ethereum’un en belirgin hard fork’larından birisi olan Ethereum Classic ise üçüncü sırada listede yer alıyor. Litecoin ve Monero ise sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada.

Dogecoin PoS’a Geçiş Yapabilir

Geçtiğimiz Eylül ayında, Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Dogecoin topluluğunu hisse kanıtına geçmeye çağırmıştı. Buterin’in bu çağrısı sonrasında topluluk bu geçişi tartışmaya başlamıştı.

Ağustos 2021’de Dogecoin Vakfı’nın danışma kuruluna Buterin’de dahil olmuştu. Yine geçtiğimiz Aralık ayında Dogecoin Vakfı, yol haritasına hisse ispatını da dahil etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala