bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

En Büyük İkinci ENS Domain Satışı Gerçekleşti

En Büyük İkinci ENS Domain Satişi Gerçekleşti

Blockchain ve Web3 teknolojisinin birçok sektörün kalbi hâline gelmeye başladığı oldukça önemli bir dönemdeyiz. Başta finans ve bankacılık olmak üzere birçok alanda kendisine yer bulan Web3, domain konusunda da hızla kendisini göstermeye devam ediyor. Dot-com balonunun 2000’lı yılların başında patlaması ile birlikte korkulan domain adresleri, günümüzde ENS domain adresleri ile yeniden canlanıyor.

En Büyük İkinci ENS Domain Satışı Gerçekleşti

000.eth ENS Domain Adresi 300 ETH Karşılığında Satıldı

NFT analiz platformu NFTGO‘nun verilerine göre, 000.eth satışı, ikinci en yüksek ETH cinsinden ENS işlem fiyatı oldu. Geçen Ekim ayında paradigm.eth, 420 ETH (o zamanların fiyatı ile yaklaşık 1.5 milyon dolar) karşılığında satın alınmıştı. Özellikle, risk sermayesi şirketi Paradigm, satın almanın arkasında olmadığını açıklamıştı.

Başlangıçta Web2’de IP adreslerini kullanmanız gerektiği gibi, bugün de cüzdan adresiniz veya kripto ve Web3 alanındaki işlem karmaları gibi uzun alfasayısal değerler ile kullanıyoruz. Bu sorunu çözmek için ortaya çıkan ENS veya Ethereum Ad Hizmetleri, Web3’teki karmaşık tanımlayıcıları okunabilir adlara (alan adlarına) çevirmenize yardımcı olmayı hedefliyor.

Böylece ENS kullanarak BTCHaber.eth veya Kriptomeda.eth gibi bir alan satın alabilir ve bunu Ethereum cüzdan adresinize bağlayabilirsiniz. Böylelikle “0x3bsfjbk234basf8iwerb….” gibi karmaşık cüzdan adresiniz yerine ENS alan adınızı paylaşabilirsiniz.

Son olarak son iki hafta içinde Ethereum Ad Hizmetlerinde yapılan kayıtların sayısında %112’lik bir artış yaşadığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala