bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Emergent Fidelity Technologies İflas Başvurusunda Bulundu

emergent fidelity technologies iflas basvurusunda bulundu

İflas eden kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı olan Sam Bankman Fried, ev hapsinde tutuklu kalmaya devam ediyor. Sam Bankman-Fried’in kurmuş olduğu şirketlerden birisi olan Emergent Fidelity Technologies cephesinden kötü bir haber geldi. Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu ve Robinhood şirketinin 56 milyonluk hissesine sahip olan Emergent Fidelity Technologies iflas başvurusu yaptı.

SBF’nin Kurucusu Olduğu Emergent Fidelity Technologies İflas Etti

Bir zamanların en büyük kripto para borsalarından birisi olan ve geçtiğimiz aylarda iflas başvurusunda bulunan FTX’in bu başvurusu, şirketin kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’in diğer şirketlerini de olumsuz etkiledi. FTX kurucusu Sam Bankman-Fried ve eski yöneticisi Gary Wang tarafından ortak olarak kurulan bir şirket olan Emergent Fidelity Technologies, Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

emergent fidelity technologies iflas basvurusunda bulundu 2

Emergent Fidelity Technologies şirketini önemli hale getiren nokta ise FTX alacaklıları tarafından da ilgiyle takip edilen Robinhood Markets hisseleri. Şirketin Robinhood üzerinde 56 milyon hissesi bulunuyor. Şirketin bu hisseleri, geçtiğimiz yıl iflas başvurusunda bulunan kripto borç verme platformu BlockFi’ye teminat olarak verildi.

Kısa bir süre önce Sam Bankman-Fried, Robinhood hisselerinin kontrolünü elinde tutması gerektiğini belirtmişti. SBF’nin bu açıklamasından önce federal yetkililer Ocak ayının başlarında Robinhood hisselerinin kontrolünü ele geçirmek için harekete geçmişti. Son olarak Sam Bankman-Fried’in Robinhood şirketindeki 56 milyon hissesi, yaklaşık 600 milyon doların üzerinde bir değere sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala