bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,161.19 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.14 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 588.13 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 147.05 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529411 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458945 2.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160843 2.06%

Elon Musk’tan SVB Önerisine Olumlu Yanıt

Elon Musktan SVB Onerisine Olumlu Yanit

Küresel piyasalarda Silicon Valley Bank krizi yaşanıyor. Teknoloji şirketlerinin bankası olarak görülen Silicon Valley Bank’a (SVB) kayyum atandı. SVB‘de yaşanan gelişmeler kripto endüstrisini de olumsuz etkiledi. En büyük stablecoin şirketlerinden biri olan Circle‘ın bankada 3,3 milyar doları sıkıştı. Bankada yaşanan krizin ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapılırken, Elon Musk‘ın paylaşımı en çok dikkat çekenler arasında yer aldı.

Elon Musktan SVB Onerisine Olumlu Yanit2

Elon Musk, SVB’yi Satın Alma Fikrine Açık

Bilgisayar üreticisi Razer’in kurucu ortağı ve CEO’su Min-Liang Tan, “Twitter’ın SVB’yi satın alıp dijital bir banka haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum” diye tweet attı. Elon Musk ise bu paylaşıma “Fikre açığım” yanıtını verdi. Musk’ın paylaşımına destek paylaşımları gelirken, karşıt görüşler de vardı. Kendisini Tesla yatırımcısı olaran niteleyen Sanjay isimli bir kullanıcı,”20 milyar dolarlık Tesla hissesi daha sat. Hayır, teşekkürler!” ifadesiyle Musk’a tepki gösterdi. Elon Musk, Twitter satın alımını finanse edebilmek için Tesla hissesi satmıştı. Bu satışların ardından Tesla hisse fiyatında düşüşler yaşanmıştı. Musk, toplamda 23 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti.

Diğer yandan Bank of London’un da Silicon Valley Bank için harekete geçmeyi planladığı bilirildi. Bank of London, SVB’nin Birleşik Krallık’taki bağlı ortaklığını kurtarmak için teklif vermeyi değerlendiriyor. Sky News’te yer alan bir haberde bankanın Silicon Valley Bank UK Limited için yatırım bankası Perella Weinberg’i görevlendirdiği ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala