bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

Elon Musk’ın Paylaşımı Sonrası Dogecoin (DOGE) Hareketlendi

elon muskin paylasimi sonrasi dogecoin doge hareketlendi 2

Tesla CEO’su Elon Musk sık sık Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile gündeme geliyor. Bu kez yaptığı bir paylaşım ile Dogecoin fiyatını hareketlendirdi. Popüler meme kripto para birimi Dogecoin‘in fiyatı, Tesla CEO’su Elon Musk‘ın kripto para birimi varlıklarını satmayacağını onaylamasının ardından yüzde 9’dan fazla arttı. 

Elon Musk: Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin Satmayacağım

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden, ABD tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) bir yıl öncesine göre yüzde 7.9, yani 40 yılı aşkın bir süredir en yüksek seviyeye yükselmesinin ardından Musk, Twitter’da takipçilerine önümüzdeki birkaç yıldaki “olası enflasyon oranı” hakkında sorular sordu. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ise Elon Musk’ın bu sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

ABD doları tüketici enflasyonu tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın devam edecek ve varlık enflasyonu tüketici enflasyonunun iki katı oranında çalışacak. Daha zayıf para birimleri çökecek ve sermayenin nakit, borç ve değer stoklarından Bitcoin gibi kıt mülklere kaçışı yoğunlaşacaktır.

Elon Musk ise Michael Saylor’ın paylaşımına dikkat çekici bir yanıt verdi:

Genel bir ilke olarak, bu başlıktan tavsiye arayanlar için, enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda dolar yerine iyi ürünler yaptığını düşündüğünüz şirketlerde ev veya hisse senedi gibi fiziksel şeylere sahip olmak genellikle daha iyidir. Bitcoin, Ethereum veya Doge’e hala sahibim ve satmayacağım.

Elon Musk’ın bu paylaşımı sonrası Dogecoin hareketlendi. Son olarak haberimizin yazımı esnasında CoinMarketCap verilerine göre; Dogecoin (DOGE) 0.1143 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala