bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,057.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.76 2.41%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 149.03 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532207 3.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477317 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152624 4.99%

Elon Musk’ın Dogecoin Üzerindeki Etkisi Hızla Azalıyor

Elon Muskin Dogecoin Üzerindeki Etkisi Hizla Azaliyor

Elon Musk yaptığı girişimler ile dünyanın en çok tanınan isimlerinden birisi. Kripto dünyasınca da sıkı takip edilen isimlerden birisi olan Musk, özellikle Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) üzerindeki etkisi ile sık sık gündeme gelmişti. Ancak son dönemde bu etki hızla azalıyor gibi gözüküyor. Öyle ki kısa bir süre önce Musk’ın Dogecoin odaklı bir tweet’i piyasaya neredeyse hiç etki etmedi.

Elon Musk’ın Dogecoin Üzerindeki Etkisi Bitmiş Olabilir

Kripto para sektörü fiyat ve piyasa değeri bakımından son dönemde düşüşte olsa da sektörlen bilinirlik ve büyüme açısından oldukça hızlı ilerliyor. Öyle ki geçtiğimiz yıllara baktığımızda Elon Musk ve Binance’in CEO’su Changpeng Zhao gibi isimlerin bir tweet’i ile oldukça hareketlenebilen kriptolar, son dönemde JPMorgan gibi ABD banka devlerinin açıklamalarından bile oldukça az etkileniyor.

Elon Muskin Dogecoin Üzerindeki Etkisi Hizla Azaliyor 1

Son örnek olduğu gibi geçmişte Dogecoin’in (DOGE) fiyatına oldukça büyük etkileri olan Musk, son tweet’i ile sadece 25 saniye süren yüzde 5’lik bir atışa neden oldu. Tweet önecesi 0.0791 dolar olan DOGE, tweet sonrası 0.0763’e kadar geriledi.

Tweet’te ise Musk, David Gokhshtein’in “trilyoner” kelimesinin kulağa çok daha iyi geldiğini düşündüğünü söylediği tweet’e şaka yollu bir şekilde “Dogecoin Trilionaire” adlı bir film çekmeyi önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala