bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

Elon Musk’ın Cumhuriyetçilere Oy Vermesi Kripto için Ne Demek?

elon muskin cumhuriyetcilere oy vermesi kripto icin ne demek

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ın şüphesiz en fazla gündem olan popüler isimlerinden biri. Musk, kısa süre önce artık Cumhuriyetçi Parti’ye oy vereceğini açıkladı. Musk, Demokratların artık bir bölünme ve nefret partisi olduğunu söyledi. Tabii Elon Musk, kripto para dünyası için de önemli bir isim. Durum böyle olunca Elon Musk‘ın Cumhuriyetçi Parti’ye oy vermesinin kripto para piyasası için ne anlama gelebileceği de merak edilir oldu.

Elon Musk “Oyum Cumhuriyetçi Parti’ye” Dedi, Kripto Dünyası Ne Diyecek?

Daha önce Demokratlara oy verdiğini söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, kararını değiştirdi. Milyarder isim viral olan tweetinde şunları söyledi:

“Geçmişte Demokratlara oy verdim, çünkü onlar (çoğunlukla) iyilik partisiydiler. Ama onlar bölünme ve nefret partisi oldular, bu yüzden artık onları destekleyemem ve Cumhuriyetçilere oy vereceğim. Şimdi, bana karşı yaptıkları kirli oyun kampanyalarını izleyin…”

Musk’ın tweetinin altında Demokratlar ve Cumhuriyetçiler ikiye ayrılmış durumda. Diğer yandan kripto topluluğunun bir kısmı Musk‘ın kararını destekliyor. Hatta yatırımcılar Musk’ın cumhurbaşkanlığına aday olmasını bile istiyor. Diğer yandan bir grup yatırımcı ise bu hareketi anlamsız buluyor ve Musk’ın siyasetten uzak durmasını istiyor.

Bir de Musk’ın Demokrat Parti’ye olan nefretini irdelemek lazım. Musk, Biden Yönetiminin Tesla’ya hakettiği ilgiyi göstermediğini düşünüyor. Diğer yandan Musk’ın sol için bir antipati beslediği ve sendika karşıtı olduğu da biliniyor.

Kripto piyasası için asıl soru ise Musk’ın bu kararının yatırımcılar için ne anlama geleceği.

Bazı takipçiler, sol görüşlü yatırımcıların Musk’ın desteklediği girişimlerden çekilebileceğini ya da bu alana girme konusunda isteksiz olabileceğini düşünüyor. Tabii burada solun aslında, kriptonun çevresel etkileri nedeniyle sektöre mesafeli olduğunu da unutmamak lazım. Dolayısıyla bu karar uzun vadede piyasa için bir şey ifade etmeyebilir. Tabii, bu siyasi ittifakın geniş kapsamlı sonuçlarının ne olacağını da zaman gösterecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala