bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Elon Musk’a Açılan Dogecoin Davası Genişliyor

elon muska acilan dogecoin davasi genisliyor

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’a geçtiğimiz aylarda Dogecoin’i desteklediği gerekçesiyle dava açılmıştı. Elon Musk’ı kripto para birimini desteklemek için açılan 258 milyar dolarlık davaya yeni isimler eklendi.

Elon Musk’a Açılan Dogecoin Davasına Yeni Davalılar Eklendi

Elon Musk’ı kripto para birimi Dogecoin’i desteklemek için bir piramit şeması yürütmekle suçlayan 258 milyar dolarlık davaya, yedi yeni yatırımcı eklenerek, dava edilenlerin sayısına ise altı yeni davalı eklendi. Manhattan federal mahkemesine sunulan değiştirilmiş bir şikayete göre Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla, SpaceX, Boring ve diğerler şirketleri ile Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak artırdı ve sonrasında çökmesine izin verdi.

elon muska acilan dogecoin davasi genisliyor 2

Davalılar, bunu yaparak diğer Dogecoin (DOGE) yatırımcılarının yanında on milyarlarca dolar kar elde etti ancak baştan beri kripto para birimi gerçek değerinin çok üzerindeydi ve davalılar Dogecoin’in bu değerinin gerçek olmadığının bilincindeydi. Tesla, SpaceX ve Boring, konu hakkında davacıların artması hakkında bir açıklama yapmadı. Elon Musk kısa bir süre önce “Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini” açıklamıştı. Musk açıklamasında Tesla ve SpaceX fabrikalarının çevresindeki pek çok kişinin kendisinin bu desteği sürdürmesini talep ettiğini dile getirdi. Son olarak haberin yazımı esnasında Dogecoin 0.06091 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala