bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

Elon Musk Sinyali Verdi: Dogecoin Ralliye Hazırlanıyor! Dogecoin Yükselir Mi? | Dogecoin Analiz

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu hafta Kripto Bülten’de, olası bir Twitter Binance ortaklığında Dogecoin yükselir mi? sorusuna yanıt arandı.

Nelerden Bahsedildi?

Bilindiği üzere, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının yankıları henüz sürüyor ve kolay kolay bitecek gibi de değil.

Ücretli mavi tik, işten çıkarma olayları vb. meseleleri bir kenara bırakırsak, Twitter yatırımcıları arasında dikkatleri üzerine çeken bir isim var ki önümüzdeki günlerde Elon Musk ile ne tür yeniliklere imza atacakları merak konusu…

Binance CEO’su CZ, Twitter’a 500 milyon dolarlık yatırım yapmasının ardından, Elon Musk’ın istemesi halinde ortaklığa hazır olduğunu belirtti. CZ ayrıca kripto varlıkların entegrasyonu konusunda gerekli altyapıya sahip olduklarının da altını çizdi.

Musk’ın Dogecoin sembolünü kullanarak yaptığı manidar sosyal medya paylaşımı ile CZ’in açıklaması eş zamanlı şekilde gelince, kripto yatırımcıları harekete geçti. Teoriler havada uçadursun, şu sıralar kafalarda tek bir soru işareti var: Dogecoin yükselecek mi?

Esasında, ekim ayında gerçekleşen rallinin ardından teknik indikatörlerin büyük çoğunluğu DOGE’un yükseleceğine işaret ediyor. 

Eski ABD kongre adayı David Gokhshtein da Dogecoin’in yeniden yükselişe geçeceğini iddia edenler arasında. Meme coin’lere olan desteğiyle bilinen kripto fenomeni, Tanıdığım insanların yarısı, DOGE ve SHIB’de BTC’den daha fazla kazanç elde etti. BTC ve ETH toplamaya devam edeceğim ama pozisyonlarımı çeşitlendirmeyi de sürdüreceğim.” dedi.

Öte yandan ABD’li yatırım şirketi The Motley Fool analistlerinden Michael Byren’e göre, popüler altcoin BNB bu süreçte DOGE’tan çok daha iyi ve istikrarlı bir yatırım tercihi. Çünkü BNB, Binance’in yerel token’ı ve yaklaşık 52 milyar dolarlık piyasa değeriyle de dördüncü en büyük kripto para birimi. Aynı zamanda DOGE ile karşılaştırıldığında deflasyonist bir yapıya sahip.

Yani kısacası analistlere göre Binance’in, Twitter’ın dördüncü en büyük yatırımcısı olması tesadüf değil; aksine, BNB yükselişinin bir göstergesi…

Tüm bu argümanlar neticesinde, Elon Musk’ın yalnızca DOGE ile sınırlı kalmayacağı ve BNB’yi de Twitter’a entegre edeceği, öne çıkan teoriler arasında yer alıyor.

Bu konuda yayınlanan haberlerin ise DOGE fiyatını önümüzdeki günlerde yukarı çekeceği belirtiliyor.

Birtakım ilginç yorumlamalar ve beklentiler de söz konusu. Şöyle ki bazı sosyal medya kullanıcıları Twitter’da 8 dolar karşılığında mavi tik alınmasını DOGE’un 8 dolar seviyesine çıkabileceğine yoruyor. Kısa vadede böyle bir ihtimal zor görünse de Dogecoin’in 1 dolar seviyesine bile gelmesi Ethereum’un en ciddi rakibi olmasını sağlayabilir.

Kimi kullanıcılar, Twitter’a getirilmesi beklenen cüzdan uygulaması ile kripto paraların platform üzerine taşınabileceğini düşünüyor. Bu da DOGE’u daha aktif ve önemli bir kripto varlık haline getirecektir.

Beklenen bir yenilik de Twitter içerik üreticilerinin tıpkı Instagram’da olduğu gibi para kazanmaları…

Twitter Binance ortaklığı gerçekleşir mi? Gerçekleşirse DOGE ve BNB’nin durumu ne olur? bilinmez ama kesin olan bir şey var: 8 yıldır uyuyan bir Dogecoin balinası tekrar aktif hale geldi!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala