bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Elon Musk, Bitcoin’in (BTC) Enerji Kullanımıyla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

elon btch

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin’in (BTC) enerji kullanımı hakkında çeşitli yorumlarda bulundu.

Musk’a göre Bitcoin, yeşil enerji tüketiminde %50’nin üzerine çıkmış olabilir. Musk’ın bu açıklamalarına karşın, Tesla Bitcoin ödemelerini geri getirmiş değil.

Elon Musk, Tesla’nın ödeme almak için kripto paraları kullanabileceğini ancak buna karar vermeden önce değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Daha Yeşil Bir Gelecek

Tesla CEO’su Bitcoin’in enerji tüketiminin yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru genişlediğini söyledi. Ancak buna karşın, sektörün yeşil enerjiye geçişinin sorgulanabileceğini belirtti.

Elon Musk’a göre, enerji kaynaklarını bu kadar sürede yeşil enerjiye çevirmek kolay bir iş değil. Tesla buna karşın sürdürülebilir enerjiyi arttırmayı hedefliyor. Bu nedenle Bitcoin’in enerji tüketimi konusunda durum tespiti yapılması gerekiyor.

Tesla CEO’su yeşil enerjiye geçişin arttığını belirtse de yine de bu oranın %50’nin üzerine çıkıp çıkmadığını araştıracaklarını belirtti. Eğer oran %50 sınırını aştıysa, Tesla tekrar Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayabilir.

Tesla, geçtiğimiz Mayıs ayında aşırı fosil yakıt kullanımı sebebiyle, Bitcoin ödemeleri askıya aldığını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala