bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Elon Musk 44 Milyar Dolara Twitter’ı Satın Aldı

elon musk 44 milyar dolara twitteri satin aldi

Tesla ve SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk bir süredir Twitter’ı satın almak için girişimlerde bulunuyordu. Bugün erken saatlerde Twitter yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada görüşmeler için Elon Musk ile masaya oturulacağı açıklanmıştı. Beklenen oldu ve Elon Musk tam 44 milyar dolara Twitter’ı satın aldı.

Elon Musk 44 Milyar Dolara Sosyal Medya Devini Satın Aldı

Popüler mikro blog platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alındı. Geçtiğimiz haftalarda Twitter’dan yüzde 9.2 oranında hisse satın alan Elon Musk bu hamlesiyle Twitter’da en çok hissesi olan kişi olmuştu. Twitter Yönetim Kurulu’na girmeyi hak kazanan Musk daha sonrasında bu kararından vazgeçmişti.

Sahibi olduğu SpaceX ve Tesla gibi şirketlerden 270 milyar doların üzerinde serveti bulunan Musk, Twitter’ın tamamını satın almak için 44 milyar dolar teklif etmişti. Bu sabah saatlerinde Twitter Yönetim Kurulu’nun satın alma teklifini görüşeceğini açıklamasının ardından uzun süren görüşmeler nihayet tamamlandı.

elon musk 44 milyar dolara twitteri satin aldi 2

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için 46 milyar dolarlık finansman sağlaması sonrasında satın alım onaylandı. Twitter artık Elon Musk’a ait olan Tesla, SpaceX, Boring Company, Neuralink ve SolarCity şirketleri arasındaki yerini aldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına ilk başta sıcak bakmayan Twitter Yönetim Kurulu, Musk’ın şirketin yönetimini ele geçirmemesi için “zehirli hap” yöntemini uygulamaya almıştı. Bu satın alımın açıklanmasından önce Elon Musk Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeyi kullanmıştı:

Umarım en kötü eleştirmenlerim bile Twitter’da kalır, çünkü ifade özgürlüğü bu demektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala