bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

Tesla Model 3 ile Kripto Madenciliği Yapan Var

elektrikli tesla kripto madenciligi icin de kullaniliyor

Tesla Model 3 sahibi bir sürücü kripto madenciliği için otomobilini kullanıyor. Tesla ile kripto madenciliği yapan Siraj Raval, bunun oldukça kârlı olduğunu da iddia ediyor.

Elektrikli araç denilince akla gelen markaların başında Tesla yer alıyor. Bir otomotiv şirketinden çok teknoloji devi olan Tesla, otomobilleriyle sürücülere birçok farklı teknolojik özellik de sunuyor. Ancak, kripto madenciliği muhtemelen markanın aklına gelen bir şey değil. Ancak bir Tesla sahibi, otomobiliyle kripto para madenciliği yapmaya başlamış bile.

Tesla ile Kripto Madenciliği Yapmaya Değer mi?

CNBC’ye röportaj veren Siraj Raval, 2018 model bir Tesla Model 3 sahibi. Raval, otomobiliyle kripto madenciliği yapmak için hemen her yolu denediğini söylüyor. Apple Mac mini M1‘de ücretsiz bir madencilik yazılımı çalıştıran Raval, bilgisayarı, otomobilin orta konsolundaki 12 voltluk elektrikli prizine bir dönüştürücü yardımıyla başlıyor. Raval, otomobilinin dahili bilgisayarını ve pil gücünü kullanarak kripto madenciliği yapıyor.

elektrikli tesla kripto madenciligi icin de kullaniliyor 3

Raval, birçok yol denediğini söylese de en kârlı yolun, Tesla’nın dahili bilgisayarını hackleme ve GPU’ları doğrudan otomobilin elektrikli motoruna takmak olduğunu belirtiyor.

Ethereum‘un fiyatı 2021 yılında zirveye ulaştığında Raval, ayda 800 dolara kadar net gelir elde ettiğini iddia ediyor.

elektrikli tesla kripto madenciligi icin de kullaniliyor 2

Bitcoin madencisi Alejandro de la Torre ise aslında bir Tesla’dan madencilik yapmanın, diğer herhangi bir güç kaynağına bağlamaktan farksız olduğunu söylüyor. Aslında bakılırsa buradaki ana bileşen elektriğin fiyatı. Dolayısıyla nereye bağladığınızın tek önemli yanı, fiyat.

Siraj Raval aslında Tesla ile kripto madenciliği yapan tek isim değil. Wisconsin’den Chris Allessi de benzer bir şekilde bu işe adım atan isimlerden biri. Allessi, Bitcoin çıkarmak için kullanılan madencilik teçhizatı Bitmain Antminer S9’u bir güç çevirici yardımıyla otomobilinin aküsüne takarak Bitcoin madenciliği denediğini söyledi. Allessi ayrıca aracın dahili donanım yazılımını altcoin madenciliği yapmak için de kullandı.

Tabii Tesla ile kripto madenciliği bu şekilde mümkün olsa da asıl soru, buna değip değmeyeceği. Bitcoin fiyatı önemli ölçüde artmış olsa da madencilikteki zorluk da oldukça yüksek seviyede. Dolayısıyla uzun saatler boyunca sadece 1 ya da 2 dolar değerinde Bitcoin çıkarmak, aslında binlerce dolarlık bir teknoloji ürünü olan Tesla’nın yıpranmasına değecek gibi durmuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala