bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

El Salvador’un Bitcoin Şehri Tasarım Ödülü Kazandı

el salvadorun bitcoin sehri tasarim odulu kazandi

Lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal ödeme birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’da Bitcoin odaklı yeni projeler gelmeye devam ediyor. El Salvador’un geçtiğimiz aylarda planlarını gösterdiği Bitcoin Şehri, tasarım ödülüne layık görüldü.

El Salvador’un Bitcoin Şehri’ne Ödül

Bitcoin’in yasal para birimi olarak kabul gördüğü ilk ülke olan El Salvador, geçtiğimiz aylarda Bitcoin Şehri’ni tanıtmıştı. El Salvador’un Bitcoin Şehri, uluslararası tasarım ödülü aldı.

LOOP Tasarım Ödülleri, mimarlık, iç mekân, peyzaj, ürün, mimari fotoğraf ve mimari video alanlarında en prestijli ve tanınmış Tasarım ödüllerinden biri olma misyonuyla her yıl düzenlenen bir ödüldür. LOOP, yaratıcılık ve yetenek için açık bir platform olarak tanınıyor.

el salvadorun bitcoin sehri tasarim odulu kazandi 2

LOOP Tasarım Ödülleri bu yıl El Salvador hükümetinin Bitcoin Şehri’ni iç tasarım ve mimari alanında en seçkin projelerinden birisi olarak tanındığını belirtti. El Salvador’un Bitcoin Şehri, tamamlandığında metropol Conchagua yanardağından salınan enerjiyi kendisine güç sağlamak için kullanacak. Şehirde para birimi olarak Bitcoin (BTC) kullanılacak.

Son gelişmelere göre El Salvador’un Bitcoin Şehri, 700 teklif arasında ön plana çıktı. Jüri, yenilikçi iç stilini özetlerken, çevredeki güzel doğa ve yakındaki volkanlar da başarıyla ifade edildi.

Bitcoin Şehri, Latin Amerika ülkesinin güneydoğusunda ülkenin en büyük iki volkanı olan Conchagua ve Tecapa’nın yakınlarındaki bir bölgeye inşa edilecek. Projenin tasarımcısı olan Meksikalı mimar Fernando Romero’nun, geleceğin metropolünün “verimli ve sürdürülebilir” olacağını ve kendisine güç sağlamak için volkanlardan elde edilecek olan jeotermal enerjinin kullanılacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala