bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,955.40 3.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.90 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 559.67 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 6.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501754 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467846 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152779 2.59%

El Salvador’da BTC’ye Olan İlginin Düştüğü İddia Ediliyor

el salvadorda btcye ilginin yuzde 89 dustugu iddia ediliyor

Bilindiği üzere 2021 yılında El Salvador’dan Bitcoin hamlesi gelmişti. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Eylül ayında El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ettiğini açıklamıştı. O günden bu yana El Salvador 1.300 Bitcoin biriktirerek, 2021 yılını geride bıraktı. Bununla birlikte, yayınlanan son raporlara göre; Orta Amerika ülkesindeki Bitcoin işlem oranlarının düşüşe geçtiği iddia ediliyor.

El Salvador’da BTC’ye Olan İlgi Azaldı mı?

Yayınlanan bir raporlara göre; Kuzey Amerika ülkesindeki Bitcoin işlem oranlarının düşüşe geçtiği iddia ediliyor. Rapora göre; nüfusun yüzde 85’inden fazlası günlük işlemleri için Bitcoin (BTC) kullanımına az ilgi gösteriyor. Kripto para uzmanı Mr. Whale konu ile ilgili olarak; yüksek işlem ücretleri, düşük işlem süresi ve eski teknoloji gibi nedenlere bağlı olarak, lider kripto para biriminin yasal ihale statüsünden çıkacağını düşünüyor.

Analistin iddiasına göre; El Salvadorluların üçte ikisinden fazlası Bitcoin karşıtı. Elbette ki analistin açıklamış olduğu bu rapor, doğrulanmamış bir rapor. Bu sebeple de yapılan tüm açıklamalar sadece iddia niteliğinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala