bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

El Salvador ile Küresel Bitcoin Heyecanı Artıyor

gettyimages 1233351186

Bitcoin (BTC) fiyatı, destekçilerini El Salvador tarafından 7 Eylül’de 30 dolar değerinde Bitcoin satın almaya teşvik eden ve hızla büyüyen bir sosyal medya kampanyası nedeniyle yükselişe geçti.

Öyle ki yarın gerçekleşecek olan El Salvador’un Bitcoin’i resmi olarak kabul etmesine saatler kala Bitcoin 4 ayın en yüksek seviyesi olan 54.200 dolara kadar çıktı. Haftalık olarak ise %5,6 yükseliş ile Bitcoin, günlük işlem hacimlerinde 77 milyar doları aşan etkileyici bir artış yaşadı.

Şüphesiz bu artışın arkasındaki en büyük etkilerden birisi, yarın gerçekleşecek olan El Salvador etkinliği oldu. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor da dahil olmak üzere birçok önde gelen isimin de katıldığı bir Bitcoin alma kampanyası başlatıldı. 

Ek olarak Reddit’teki en büyük Bitcoin temalı grup olan 3,3 milyon üyeye sahip r/Bitcoin’in üyeleri de eyleme katılmaya çağrılıyor.

el salvador vatandaslara 30 dolar degerinde bitcoin dagitacak 1

El Salvador’un Bitcoin Çıkmazı

Başkan Nayib Bukele tarafından önerilen ve Haziran ayında El Salvador Yasama Meclisi tarafından kabul edilen Bitcoin kabul yasası, Bitcoin’i “serbest bırakma gücüne sahip, sınırsız bir yasal ödeme aracı ” olarak tanımlıyor. Kanun ayrıca, ülke genelinde fiyatların BTC olarak ifade edilmesi gerektiğine dair bir şart içerirken, ticaret ve satış noktalarının kripto kabul etmesi zorunlu kılıyor.

Bununla birlikte, Başkan’ın yakın zamanda Bitcoin kullanımının hiçbir şekilde zorunlu olmayacağını vurguladığı için bu madde hakkında da hâlâ bazı kafa karışıklıkları mevcut.

Ek olarak El Salvador’un, Bitcoin’i benimsetmek amacıyla her cüzdan açaca 30 dolar değerinde Bitcoin hediye ediyor.

Fakat Ağustos ayında yapılan bir ankette göre Salvador vatandaşlarının yaklaşık üçte ikisi (67,9%) yasal ödeme olarak kabul edilmesine katılmadığını söylüyor.

Bu gelişmeler ile birlikte haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin (BTC) 51.638 dolardan işlem görürken, yarınki etkinlik sonrası nelerin yaşanacağı merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala