bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.81 0.56%
bnb
BNB (BNB) $ 558.82 0.34%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 0.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516156 3.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480185 2.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153211 1.48%

El Salvador, Bitcoin Tahviline İlişkin Yasa Tasarısını Hazırlıyor

el salvador bitcoin tahviline iliskin yasa tasarisini hazirliyorsfgg

El Salvador’un bu hafta içinde Bitcoin (BTC) tahvil satışlarına başlaması bekleniyordu. Ancak, beklentiler biraz sekteye uğramış gibi görünüyor. Bununla beraber çıkan haberlere göre; El Salvador Yasama Meclisi içindeki bir komite, ülkedeki kripto varlık hizmet sağlayıcılarını ve ihraççılarını düzenlemeyi amaçlayan uzun zamandır beklenen bir yasayı düşünüyor.

El Salvador, Bitcoin Tahviline İlişkin Yasa Tasarısını Sunacak

El Salvador yasama meclisi, dijital varlık hizmet sağlayıcılarını düzenlemek için uzun zamandır beklenen bir yasayı düşünüyor. Orta Amerika ülkesi, Eylül 2021’de bitcoin yasal ihalesini yaptı. 

el salvador bitcoin tahviline iliskin yasa tasarisini hazirliyorasf

El Salvador’un Eylül 2021’de yasal ödeme aracı olarak benimsediği bitcoin’e dar bir şekilde odaklanmak yerine dijital varlıklara geniş bir şekilde atıfta bulunduğu için önemlidir. Ancak bu son teklif, diğer kripto para birimlerini yasal hale getirmek yerine dijital varlıkların halka sunulması için standartlar sağlamaya odaklanıyor.

El Salvador’daki kripto varlık hizmeti sağlayıcılarının, bir kayıt sürecini tamamlaması ve önerilen yasa kapsamında çeşitli kurallara uyması gerekecek. Dijital varlıkların ihraççıları, faaliyet gösterdikleri yargı bölgeleri veya ülkeler hakkında bilgi ifşa etmek gibi belirli kurallara da uymak zorunda kalacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala