bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

El Salvador Başkanı Bukele’den Eleştirilere Cevap

el salvador baskani bukeleden elestirilere cevapr

El Salvador Bitcoin‘i (BTC) resmi para birimi olarak kabul ettiği günden beri birçok eleştiriye maruz kalıyor. Ekonomik açıdan bunun bir kumar olduğunu söyleyen finansal kuruluşlar ve yöneticiler, bu eleştirileri hâlen sürdürüyor. Son olarak El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden yapılan eleştirilere cevap verdi.

Bukele paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası kuruluşların ‘Bitcoin Deneyi’ olarak adlandırdığı bu şey, kitlesel benimsemenin bir ülkenin ekonomisini nasıl değiştirdiğini dünyanın izlemesinden başka bir şey değildir. Eğer işler yolunda giderse, fiat paralar için oyun biter. El Salvador, gerçek devrimi ateşleyen ilk kıvılcımdır.”

el salvadordaki banka yoneticilerinden bitcoin aciklamasi

El Salvador Başkanı Bukele Bitcoin’e Olan İnancını Sürdürüyor

Kripto dünyasının en tanınır isimlerinden olan El Salvador Başkanı Nayip Bukele, başından beri başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paralar olan desteği ile biliniyor. Bitcoin‘i (BTC) ülkenin ekonomisine entegre etmeyi hedefleyen Bukele, oldukça büyük eleştirilere maruz kalıyor.

Tüm bu eleştirilere rağmen ülke, Bitcoin’e olan desteğini sürdürürken, düşüşlerde ise Bitcoin (BTC) alımına devam ediyor. Son olarak yaşanan düşüş sonrası ülkenin 21 BTC daha aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala