bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

ECB, Yatırımcıları Artan Kaldıraç Kullanımına Karşı Uyardı

ecb stablecoinler ve kripto arasinda artan baglantilara karsi uyardi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yükselen enflasyon ve düşen faiz oranları arasında daha yüksek getiri arayışının, yatırımcıların daha fazla risk almasına neden olduğunu söyledi. Avrupa Merkez Bankası, bunun, kripto da dahil olmak üzere piyasanın geniş bir bölümünü düzeltmelere açık hale getirdiğini söyledi. ECB, ayrıca Stablecoin’ler, fiat para birimlerine sabitlenmiş stablecoin’ler ve geleneksel finans piyasası arasında artan bağlantıya karşı uyarıda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası(ECB): Kripto Paraların Popülaritesi Arttı

Avrupa Merkez Bankası kripto para birimlerinin popülaritesinin arttığını kabul etti. Ayrıca ECB, kripto piyasalarının hareketli volatilitesine değindi. Merkez bankası Çarşamba günü yayınlanan iki yıllık finansal istikrar incelemesinde, kripto yatırımcıları tarafından artan kaldıraç kullanımının yoğun kayıplara yol açabileceğini söyledi.

ecb stablecoinler ve kripto arasinda artan baglantilara karsi uyardi 2

Avrupa Merkez Bankası, bu yılın başından beri bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) oluşturulmasını tartışıyor. Geçen temmuz ayında, 24 ay içinde daha soruşturma aşamasına geçileceği açıklanmıştı.

Hatırlatmak gerekirse, bu ayın başlarında, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, CBDC‘nin dahil edilmesi için ayrıntılı bir yol haritası belirlemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala