bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

E-ticaret Şirketleri Kripto Ödeme Hizmetlerini Nasıl Entegre Ediyor?

kripto odeme yasaklandi

Kripto para sektörünün her geçen gün farklı alanlara nüfuz etmeye başladı. Blockchain teknolojisinin artan kullanımı nedeniyle küresel ödeme ortamı önemli ölçüde değişti. Daha verimli ödeme sistemlerine yönelik artan talep, kripto paranın havale, ödeme kartları ve e-ticaret dahil olmak üzere çeşitli ödeme sektörlerine girmesine yol açtı. Şimdi bu hafta e-ticaret şirketlerinin kripto ödeme hizmetlerini nasıl entegre edildiğine bir göz atalım.

E-ticaret Şirketlerinin Kripto Ödeme Hizmetleri

Şu anda, ödeme ortamına nakit, banka havaleleri ve ödeme kartları gibi geleneksel yöntemler hakimdir; ancak, kripto ödemeleri önemli bir ilgi görüyor. Visa’ya göre, 2.5 milyar dolar değerindeki kripto işlemleri, Kripto, bankalar ve aracıları ve geleneksel ödemelerin karmaşıklığını ortadan kaldırarak daha hızlı sınırsız ödemelere olanak tanıyor. Geleneksel ödeme şirketleri kriptoyu benimseme konusunda isteksizdi.

e ticaret sirketleri kripto odeme hizmetlerini nasil entegre ediyorasd

Ancak son gelişmeler ve tüketicilerden ve işletmelerden gelen artan talep, Mastercard, Visa ve Shopify gibi büyük ödeme ve e-ticaret şirketlerini bunu benimsemeye teşvik etti.

Geleneksel ödeme ve e-ticaret şirketleri, kripto meraklılarının değişen ihtiyaçlarını karşılamak için, çoğunlukla aracı kurumlar, emanetçiler ve ödeme sağlayıcıları gibi kripto-yerli hizmet sağlayıcılarla işbirliği içinde çeşitli kripto tabanlı ürünler sunuyor.

Geleneksel ödeme ve e-ticaret şirketleri, geniş bir kullanıcı tabanına, sağlam sistemlere sahip oldukları ve düzenlemelere tabi oldukları ve onları müşteriler için daha güvenli bir seçenek haline getirdikleri için kripto yerel sağlayıcılara göre bir avantaja sahiptir.

Paying With Cryptocurrency’e göre Haziran 2022’de işletmelerin yalnızca yüzde 23’ü kripto-yerel cüzdanlar aracılığıyla kripto ödemelerini kabul ettiğini bildirdi ve çoğu işlem geleneksel ödeme şirketlerinin cüzdanları aracılığıyla yapıldı. Kripto ödeme hizmetleri sunmak, geleneksel ödeme şirketlerine rekabet avantajı sağlayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala