bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

dYdX, Tornado Cash’e Bağlı Hesapları Bloke Etti

dYdX Tornado Cashe Bağli Hesaplari Bloke Etti

Kripto para sektöründe adını genellikle saldırı ve dolandırıcılık haberleri ile birlikte duyuran Tornado Cash, yakın zamanda ABD Hazine Bakanlığı’ndan sert bir darbe yedi. Bakanlık Tornado Cash‘i kara listeye ekleyerek yaptırım uygularken, birçok şirket bu uygulamayı takip etti. Son olarak dYdX de Tornado Cash ile bağlantısı olan hesapları bloke ettiğini doğruladı.

dYdX Tornado Cashe Bağli Hesaplari Bloke Etti 1

dYdX’ten Tornado Cash Yaptırımı

Yakın bir zamanda sizlerle ABD Hazine Bakanlığı’nın Tornado Cash‘e yaptırım uyguladığını paylaşmıştık. Yaşanan bu gelişme sonrası ilk adım stablecoin Circle’dan gelirkendevamında Infura ve Alchemy’den de benzer adımlar gördük. Tornado Cash’in yasa dışı işler ile çok fazla gündeme gelmesi sonrası alınan bu kararlar domino etkisi yaratmaya devam ediyor. Son olarak da kripto para borsası dYdX Tornado Cash ile ilişkili hesapları bloke ettiğini doğruladı.

Blog gönderisinde açıklama yapan dYdX şunları belirtti:

“Birçok hesap bloke edildi çünkü cüzdan fonlarının belirli bir kısmı (çoğu durumda, önemsiz miktarlar bile) bir zamanlar ABD tarafından yaptırım listesine eklenen Tornado Cash ile ilişkilendirildi”

Ancak borsa, Tornado Cash bazı hesapların bilinçli bir şekilde Tornado Cash ile ilişkili olmayabileceğini de belirtti. Bu noktaya da hassasiyet ile yaklaştıklarını belirten borsa, şu noktalara da açıklık getirdi:

“Uyum politikalarımız dahilinde, belirli hesapların yasağını kaldıran düzenlemeler yaptık ve işaretlemeyi sınırlamak ve bu sorunu ileriye doğru takip etmek için çaba göstermeye devam edeceğiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala