bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,755.69 1.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,534.43 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 612.33 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 184.02 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.614585 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640036 1.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213519 5.28%

dYdX İşlem Hacminde Coinbase’i Geçti

dydx coinbase i geçti btchaber.com

Son zamanlarda çok konuşulan merkeziyetsiz borsalarından (DEX) biri olan dYdX, 24 saatlik bir süredeki toplam işlem hacminde ABD merkezli en büyük merkezi kripto borsası Coinbase‘i geçti. Bu, borsanın gelişiminde önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor.

dYdX Coinbase’i 24 Saatlik İşlem Hacminde Geçti

Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen dYdX, sürekli, marj ve spot ticaretin yanı sıra Lending’i de destekleyen bir DEX olmasıyla öne çıkıyor. Henüz birkaç yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen, işlem hacimleri 2021’in ortasından bu yana dikkat çeken bir yükseliş yaşıyor.

meltem demirorsten dikkat ceken coinbase aciklamasi Edl5rFSK

Öyle ki CoinGecko verilerine göre, platformun bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık 25 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu görülüyor.

Takip eden birkaç ayda hızla yükselişini sürdüren dXdY, son 24 saatte ise en yüksek noktasına ulaşmış durumda. CoinGecko’dan alınan diğer bilgilere baktığımızda, günlük işlem hacminin bu zaman diliminde 6,5 milyar dolara yükseldiğini görülüyor.

Referans olarak, ABD’nin en büyük merkezi borsası Coinbase’e baktığımızda bu sayıların 3 milyar doların biraz üzerinde olduğu görülüyor. CryptoCom ve Huobi de dYdX‘in arkasındayken, Binance ise yaklaşık olarak 23 milyar dolar ile en yüksek rakamlara sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala