bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Dünyanın İlk NFT Bienali Zorlu PSM’de Gerçekleştirilecek

dunyanin ilk nft bienali zorlu psmde gerceklestirilecekasd

NFT sektörüne olan ilgi her geçen gün artmaya devam ederken bu alandaki çalışmalarda hız kazanıyor. Bununla beraber dünyanın ilk NFT Bienal’i yeni yılda Zorlu PSM’de kapılarını açıyor. Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren ve 2023 yılının Ocak ile Şubat ayları boyunca dünyanın 9 farklı noktasında sanatseverlerle buluşacak olan “NFT Biennial” dünyada ilk kez İstanbul’da, Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.

Dünyanın İlk NFT Bienal’i Yeni Yılda Zorlu PSM’de Kapılarını Açıyor

NFT Biennial, 2023’ün ilk iki ayı boyunca İstanbul dahil dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ve Metaverse’de düzenlenecek. Aralarında dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi küratörlerin bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinden 12 kişilik bir küratöryel ekip tarafından hazırlanan bienal, mekânsal sınırları aşarak, dijital sanat dünyası ile NFT ekosistemi arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

9 ayrı pavilyonuyla fiziksel galeriler ile Metaverse’ü bir araya getiren bienal, İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak.

Ziyaretçilerin ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekleri bienalde; medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok etkinlik bulunuyor.

Ayrıca 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği ve dünyaca ünlü açık kaynaklı blok zincir platformu Tezos’un global işbirliğiyle gerçekleştirilen NFT Bienal’in diğer destekçileri arasında Web 3.0 ve blok zincirin önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de yer alıyor.

Programın detaylarına nftbiennial.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca NFT Biennial tanıtım filmini https://www.youtube.com/watch?v=Hkz6OQRmR9I adresinden izleyebilirsiniz.

Dünyanın ilk NFT Bienal’inin mottosu: Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi

Doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafında dokuz pavilyon sunacak bienalin kavramsal çerçevesinde “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer alıyor ve ziyaretçilere “Doğru soruların peşinde miyiz?” sorusu yöneltiliyor. NFT Biennial Kurucu Direktörü Rahim Ünlü “Doğa, insan ve teknoloji üçgeninde şekillenen ilk edisyonumuz Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi mottosuyla yola çıkıyor. Bienalin kavramsal çerçevesi ise katı bir konsepte bağlı kalmak yerine şiirsel bir yaklaşım sergileyerek, izleyene açık uçlu ve soyut sorular yöneltiyor.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Dijital dünyayı ve yaratıcı endüstrileri bir araya getiren çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sanatın ve teknolojinin gittikçe daha fazla temas ettiği ve sanat biçimlerinin sıklıkla yeniden şekil aldığı bir dünyada, Türkiye’nin öncü kültür sanat kurumlarından biri olarak ana odağımız mutlidisipliner alanlar yaratabilmek ve bu alanları çoğaltabilmek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala