bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Dünya Bankası, Orta Afrika’nın Bitcoin Hamlesine Tepkili

dunya bankasi orta afrikanin bitcoin hamlesine tepkili.jpg

El Salvador’un ardından Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden Orta Afrika Cumhuriyeti’ne bu kararı sonrasında tepkiler gelmeye devam ediyor. Dünya Bankası, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin’i resmi para birimi olarak benimsemesinin şeffaflığı ve mali etkisi konusunda endişeli olduğunu açıkladı.

Dünya Bankası, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin Hamlesine Şüpheci Yaklaşıyor

Dünya Bankası, devletlerin Bitcoin’i benimsemelerine tepkiyle yaklaşıyor. Bitcoin’i kabul eden ilk ülke olan El Salvador’a “çevresel ve şeffaflık eksiklikleri” sebebiyle destek teklifi sunmayı kesen Dünya Bankası benzer bir açıklamayı Orta Afrika Cumhuriyeti için de yaptı. Dünya Bankası tarafından Bloomberg’e iletilen bir e-postada şu ifadelere yer verildi:

Şeffaflığın yanı sıra finansal katılım, finans sektörü ve genel olarak kamu finansman üzerindeki potansiyel etkilerin yanında çevresel eksikliklere ilişkin endişelerimiz bulunuyor

Dünya Bankası şeffaflıkla ilgili olarak, Orta Afrika Devletleri Bankası’na Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Bitcoin planı noktasında danışılmadığını ve bu girişimlere karşı çıktığını belirtti. Banka şu anda Kamerun, Çad, Ekvator Ginesi, Gabon ve Kongo Cumhuriyeti’nde de kullanılan bir Fransız para birimi ailesine ait olan CFA frangı para politikasını yönetiyor.

dunya bankasi orta afrikanin bitcoin hamlesine tepkili 2

Dünya Bakasına göre CFA frangı için geçerli olduğu gibi, bu tür mali planlarda kullanılmak üzere para otoritelerinin “sürücü koltuğunda kalması” büyük önem taşıyor. Bunun yanında Bitcoin (BTC) genellikle merkez bankaları tarafından normal koşullarda desteklenmesinin pek mümkün olmadığı için bir sorun olarak kabul ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala