bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Dubai Firması Cypher Capital, Dijital Varlık Fonu Başlattı

dubai firmasi cypher capital dijital varlik fonu baslatti2

Dubai firması Cypher Capital, dijital varlık fonu başlattığını duyurdu. 100 milyon dolarlık tohum fonu “Yüzde 100 dijital varlık olacak”.

Reuters’te yer alan habere göre, fon, şirketin kurucusu Bijan Alizadeh tarafından finanse edilecek. Ayrıca DeFi platformlarına, blockchain uygulamalarına ve kripto para oyunlarına da yatırım yapılacak.

Cypher’in yönetimi altında 10 milyon dolarlık varlığı var. Kurum, her ay ortalama 2 milyon ila 5 milyon dolar dağıtım yapmayı planlıyor. Bunun yanında Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya bölgelerine yatırım yapmaya odaklanmak da planlar arasında.

Gelecekte yeni yatırım fonları için sermaye artırabilecek olan firma, üç yıl içinde yönetimi altında 1 milyar dolarlık varlığa sahip olmayı hedefliyor.

Cypher Capitak Dijital Varlık Fonu Adımının Devamı Gelecek

Risk sermayesi şirketi Cypher Capital, kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital varlıklara yatırım yapmayı amaçlayan fonu başlattı.

Alizadeh, Cypher’ın yeni kurulan şirketlere fikirlerini potansiyel yatırımcılara sunabilecekleri bir çalışma alanı sunmak için Dubai’de bir “kripto, blockchain ve dijital varlık merkezi” açmayı da planladığını söyledi.

Alizadeh, yeni kurulan şirketlere ayrıca mentorluk, yasal tavsiye ve teknik tavsiye sunulacağını söyledi. Şirket kurucusu, merkezi endüstri odaklı bir ağ oluşturma topluluğuna dönüştürmeyi umuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı. Ulusal çapta yayın yapan organlarda ilk yazılarını 2014’te yayımladı. 2015’te açık öğretim ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Felsefede en çok yoğunlaştığı filozoflar Descartes, Spinoza ve Kant oldu. Prof. Dr. Aliye Kovanlıkaya ile bu filozofların ‘hayal gücü/imagination’ yetisini ele alışlarını ortaya koyan bir Bitirme Ödevi çalışması yaptı. Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversitelerinden çeşitli öğrenciler ve Dr. Alber Nahum ile “Spinoza Okuma Atölyesi”nde bulundu. Akademik eğitiminde derinleşmeyle beraber hobilerine zaman ayırmayı ve sosyal hayatı da ihmal etmedi. 2016’nın Kasım ayında öğrenciliği devam ederken medyada profesyonel olarak yer almaya başladı. Dergi editörü olarak çalıştı. İlgi alanları arasına tarihi de ekleyen Hasan Selçuk’un çalışmaları düzenli yayımlanır hale geldi. 2018’de üniversiteyi çift diploma ile bitirdi, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl tüm zamanların en çok okunan ve takip edilen yazarlarından Yuval Noah Harari ile röportaj yapan Türkiye’deki birkaç gazeteciden biri oldu. Medya ve iletişim üzerine bir kariyer hedefi tasarlayan Hasan Selçuk, sunuculuk ve yeni medya hakkında çeşitli eğitimler aldı. Blokzincir ve kripto varlık dünyasıyla 2019’da tanıştı. Bu zamanlamanın oldukça geç olduğunu fark ederek hızla konu hakkındaki kapsamlı kitapları ve makaleleri zihnine işledi. İnternet yayıncılığının olmazsa olmazları olan SEO, Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim, E-Ticaret, Şikayet Süreçleri ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konulardaki eksik bilgilerini tamamladı. 2021’de internet ortamında Dış Haberler Editörlüğü yaptı. Haber, röportaj ve özel dosya gibi işlerini çalıştığı kurumda yayımladı. Felsefi derinlik bulduğu hemen her şeyle ilgilenebilen, derinlemesine araştırma yapmayı ve analiz etmeyi seven Hasan Selçuk, 2022 Şubat’ta Kriptomeda’ya katıldı ve Nisan sonuna kadar Kriptomeda çatısı altındaki yayın kuruluşlarına içerik hazırladı. Hasan Selçuk’un geçmişteki çalışmalarının çoğunluğuna ve Kriptomeda’daki tüm çalışmalarına internetten erişilebiliyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala