bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,524.36 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,479.42 3.08%
bnb
BNB (BNB) $ 568.23 1.89%
solana
Solana (SOL) $ 182.34 3.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.61142 3.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.635822 3.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.182394 1.84%

Paylaş

Dolar Üzerinden Kripto ve TradFi Faiz Hesapları (Sponsorlu)

dolar uzerinden kripto ve tradfi faiz hesaplari sponsorlufvdfgb

Faiz hesapları, kullanıcıların getiri elde etmek amacıyla tercih ettiği yöntemlerden birisi olarak göze çarpıyor. Bu hesaplar, USD cinsinden de hizmet vererek kullanıcılarına geniş bir yelpaze imkanı sunuyor. Bu konu özelinde, TradFi yöntemlerinin yanında kripto tarafı da ön plana çıkmaya başladı. 

Kripto tarafında, stablecoin piyasasının ve bu piyasaya ait iş modelinin, güncel faiz ve getiri ortamından nasıl etkileneceği üzerinde tartışılan konularından birisi oldu. Fiat para birimleri gibi, kripto para birimleri ve stablecoin’ler için de faiz hesabı açılabiliyor. Geleneksel faiz hesabı TradFi, “geleneksel finans” anlamına gelmektedir. Yani kurumların faaliyet gösterdiği ana akım finansal sistemi karşılar.

Stablecoin Faiz Hesabı (SCIA) Nedir?

Stablecoin’leri kullanarak yıllık belirli oranda faiz almak ve birikimlerini artırmak isteyen kullanıcılar rotasını stablecoin faiz hesaplarına çeviriyor. Yıllık yüzde 10’lara varan oranlar ile Kur Korumalı Mevduat hesaplarından ya da altından daha fazla birikim yapılabiliyor. Stablecoin’ler, ABD doları, altın ve devlet tahvilleri gibi sabit bir varlığa sabitlenmiş dijital varlıklardır. 

Bu, değerlerinin diğer kripto para birimleri kadar dalgalanmadığı anlamına gelir ve bu da onları daha istikrarlı bir yatırım haline getirir. Daha da iyisi, onları bir stablecoin faiz hesabında tutarak yüksek getiri elde edebilirsiniz. Kararınızı kolaylaştırmak için mevcut en iyi seçenekleri karşılaştırdık. USD Coin ve Tether gibi popüler stablecoin’ler bu sağlayıcılar tarafından desteklenir, böylece ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Binance’in BUSD’u, Tether’in USDT’si, Circle’ın USDC’si, Amerikan dolarına sabitlenmiş stablecoin’ler olarak yer alıyor.

SCIA’lar, stablecoin’lerin faiz getirisi almak amacıyla kullanıldığı yöntemlerden birisi olarak kabul görüyor. Kullanıcılar, ellerinde bulunan USDT cinsinden yatırımları, verimli ve hızlı bir faiz getirisi almak amacıyla kullanabiliyor.

Stablecoin Faiz Hesaplarının TradFi ile Karşılaştırılması

Artıları: 

-Kripto para birimlerinin ve TradFi ürünlerinin aynı aralıklarda faiz oranına sahip olması. 

-Stablecoin hesaplarının faiz oranı aralığı ile bankalardaki oranların aynı seviyelerde olması.

-Aynı Faiz (ABD Doları – KKM): Kripto paralarla yapılan faiz hesabı geleneksel finans ürünlerini sunduğu koşullarla aynı şekilde.

-ABD SCIA için sadece mobil ve internet yeterli olabiliyor.

-Transfer ücretleri ve bekleme süresi geleneksel finans işlemlerine göre daha az. 

Eksileri:

Stablecoin’lerin (USDT, USDC gibi) akıllı sözleşmeler üzerinden kurulu olması nedeniyle, olası bir hack’lenme yaşayabilecek olması veya depeg durumuna düşebilmesi. Bunun en büyük örneği, Terra krizinde gerçekleşmişti. Terra ekosisteminin stablecoin’i 1 dolarlık sabit fiyatının altıan sarkarak depeg oldu.

Diğer taraftan, geleneksel finans ürünleri daha çok bankalar tarafından desteklenebiliyor.

Artılar ve Eksiler Sonucu Ortaya Çıkanlar

Enflasyonun arttığı son dönemlerde yatırımcılar stablecoin’leri kullanarak yıllık belirli oranda faiz almak isteyen kullanıcılar rotasını stablecoin faiz hesaplarına çeviriyor. Böylece TradFi işlemlerinden daha düşük işletme maliyeti, fonların daha iyi kullanılması, otomasyon ve sağlıklı ve yapıcı rekabet öne çıkıyor. 

Örnek vermek gerekirse kripto faiz konusunda en güvenilir çözümler olarak VestUp, Phemex, Binance ve Nexo gibi kuruluşlar öne çıkıyor. Bu kuruluşlardan biri olan VestUp, kullanıcıların USDT birikimlerini büyütmeleri için hayata geçirilmiş bir platform olarak tanımlanıyor. Aslında bu kuruluşların öne çıkma sebepleri, kripto faiz hesapları konusunda ortaya koydukları sorumluluklar ve nitelikler bununla beraber erişilebilir olması ile doğrudan ilişkilendirilebilir.

Aynı zamanda bahsedilen kuruluşlar, Türkçe destek konusunda yeterli donanıma sahip bir platform hizmeti sunarken banka entegrasyonlarında da hızlı reaksiyon almasını sağlıyor. Örneğin, Türkiye’de anlaşmalı olduğu birkaç banka sayesinde, saniyeler içerisinde para transferlerini sağlayabiliyor. Bununla beraber kripto faiz hesaplarının kullanışlılığı, yüksek faiz getirileri ve faiz oranlarındaki işlevselliğin yanında, platformun Türkçe destek veriyor olması da tercih sebepleri arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala