bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

Doğru Yatırım Kararları İçin Finansal Okuryazarlık Önemli | Selim Yüksel

Akbank Lab İnovasyon Başkan Yardımcısı Selim Yüksel, İstanbul Blockchain Week kapsamında BTC Haber’in sorularını yanıtladı. Bankacılık faaliyetleri ile blockchain teknolojisinin birleştirilmesiyle ilgili çalışmalara değinen Yüksel, yaklaşık 5 yıldır bu teknolojiye yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Para transferleri, para saklama, regülasyonlar neticesinde uyum gibi konuları yakından takip ettiklerini belirten Yüksel, “Web3 teknolojisi ile birlikte yeni gelecek teknolojik gelişmeleri hem bireyselde hem kurumsalda müşterilerle buluşturmak için birçok kavram tanımlama çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Doğru Yatırımın Anahtarı Finansal Okuryazarlık

Türkiye’deki kullanıcıların finansal okuryazarlığı bilmesinin önemine değinen Yüksel, “Doğru yatırım kararları için finansal okuryazarlık çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Blockchain teknoloji ile geleneksel bankacılık sistemini bir araya getirerek ne gibi yenilikler planladıklarını da anlatan Yüksel şu sözleri kaydetti:

“Merkez bankalarının çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bankalar için de özellikle ülkeler arası para transferlerinin hızlı, daha şeffaf ve daha düşük maliyetli olması çok kıymetli. Buradaki teknolojinin faydalarını çok daha önceden özümseyeceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla Web3 teknolojisi için 2 ila 4 yıl içerisinde bir büyüme kaydetmeyi öngörüyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala