bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,192.73 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.90 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 600.56 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 153.88 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548908 2.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507694 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157628 2.27%

DOGE Kullanıcılarının Binance’e Soruları Var

doge kullanicilarinin binancee sorulari var

Binance, 11 Kasım günü yayımladığı bir blog gönderisiyle, DOGE ağ çekimlerinde oluşan bir sorun nedeniyle para çekme işlemlerinin askıya alındığını açıklamıştı. Sorunun karmaşık yapısı nedeniyle DOGE ağ çekimlerinin 15 Kasım’dan sonra 10 ila 14 gün boyunca yapılamayacağı duyuruldu. DOGE kullanıcıları da Binance tarafından alınan bu karara sessiz kalmadı.

Kullanıcılara göre sorun; iki yıl önce gönderdikleri Dogecoin’lere erişimlerinin olmaması ve bazı durumlarda bu coinlerin nereye gittiğini bile bilmemeleri.

DOGE Kullanıcılarının Binance’e Soruları Var

DOGE ağ çekimlerini askıya aldığını açıklayan Binance, sorunun karmaşık olmasından dolayı bunun, 10 ila 14 gün aralığında sürebileceğini duyurdu. Yapılan bu güncelleme duyurusunun ardından bazı DOGE kullanıcıları, CoinDesk’e, hesaplarında bulunan kripto paraların hiçbirini çekemediklerini söyledi.

Bir Dogecoin Yükseltmesi Binance Arızasını Nasıl Tetikledi?

Başta da söylediğimiz gibi Binance bu askıya alma durumunu 11 Kasım’da duyurmuştu. Kullanıcılara göre, sorunlar hala devam ediyor. Diğer yandan Dogecoin geliştiricileri de geçen perşembe günü Twitter üzerinden bir flood yayımladı. Topluluk, en son yapılan yazılım güncellemesinin etkisiyle, yetersiz ücretler nedeniyle ağda kalan eski işlemlerin otomatik olarak yeniden gönderildiğini söyledi.

Yaklaşık 10 gün önce Dogecoin Core 1.14.5 yükseltmesinin tamamlandığını duyurmuştuk. Güncellemenin GitHub sayfasında, geçen hafta geliştiricilerin, ağdaki tüm katılımcılar için “Yeni bir minimum ücret önerisi” uygulayan bir yükseltme yayınladığı söylendi. Bu güncelleme nedeniyle kullanıcılar kendi başlatmasa bile; eski, başarısız işlemler yeniden gönderilebilir hale geldi.

Dogecoin geliştiricileri sayfasında bu konuyla ilgili şu sözlere yer verildi:

“Binance’e, yedek işlemler tarafından geçersiz kılınmaya zorlamak için sıkışmış işlemlerin girdilerini kullanma talimatı verdik. Bu talimatlara uyup uymadıkları konusunda bize bilgi verilmedi”

Binance, pazartesi günü, etkilenen kullanıcılara bir e-posta gönderdi ve DOGE’leri iade etmeleri yönündeki talebini yineledi.

E-postada şu sözlere yer verildi:

“11-10-2021’de yapılan son güncellemeden sonra, daha önce başarısız olan DOGE para çekme işlemlerinin yeniden gönderildiği yükseltmeden doğrudan etkilenen çok az sayıda kullanıcıya doğrudan e-posta gönderdik. Yeniden gönderilen para çekme işlemleri için kullanıcı hesabından herhangi bir varlık borçlandırılmadığını lütfen unutmayın.”

Bu arada bazı kullanıcılar hesaplarında eskisi kadar DOGE olmadığını iddia ediyor. Ayrıca, tüm bakiyeleri şu anda, Binance’e borçlu oldukları DOGE’den, daha az değere sahip.

Kasım 2017 yılından beri DOGE, 200 kat değerlendi. Bu da varlığın geri ödemesini daha da zorlaştırıyor.

Telegram’da Dmitri isimli bir kullanıcı konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hesabımda 2,500 dolar var ve benden para çekme işlemlerini dondurmak için 7,300 dolar istiyorlar.”

Binance’in müşteri desteği ile iletişim kuran Dmitri’ye 2019’da DOGE’yi geri gönderdiği kişiyi bulması ve fonları iade etmesi gerektiği söylendi. Dmitri bu konuyla ilgili “Çeşitli OTC’ler aracılığıyla sık sık nakit çekerdim, bu yüzden bunun gibi düzinelerce işlemim oldu. Bu adresin ne olduğu ve kime ait olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. E-postalarımda bu işlemleri bulmaya çalıştım ama bulamadım. O zamanlar aynı e-postayı kullandığımdan emin değilim.”

Etkilenen kullanıcılardan oluşan Telegram grubuna göre, birkaç kişi fonlarını geri çekmeyi başardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala