bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

Do Kwon, Terra Çöküşü ile Tüm Servetini Kaybettiğini Söyledi

Do Kwon Terra Çöküşü ile Tüm Servetini Kaybettiğini Söyledi

Yakın zamanda yaşanan Terra‘nın çöküşü ile birlikte milyonlarca yatırımcı mağdur olurken, şirketler üzerinde etkisi de bir hayli fazla oldu. Kripto para piyasalarına da oldukça kötü yansıyan bu çöküş, kendi iddiasına göre kurucu Do Kwon’u da oldukça etkiledi. Öyle ki Do Kwon, Terra’nın çöküşünün ardından tüm servetini kaybettiğini iddia ediyor.

Do Kwon, Terra Çöküşü ile Tüm Servetini Kaybettiğini Söyledi

Do Kwon Yeni Terra Ağı ve Token’ının Geleceğini Parlak Görüyor

Kısa bir süre önce The Wall Street Journal ile yaptığı röportajda konuşan Terra kurucu ortağı Do Kwon, projenin çöküşüyle ​​“yıkıldığını” söyledi. Çöküş sonrası servetinin büyük bir kısmını kaybettiğini söyleyen Do Kwon, Luna 2.0’ın geçtiğimiz ay başarısız olan orijinal projeden çok daha güçlü olabileceğine inanıyor. Ek olarak birçok geliştiricinin uygulamalarını yeni zincirde başlatmaya hazırlandığını da iddia ediyor.

“Bir zamanlar olduğumuzdan daha güçlü bir şekilde yeniden inşa etme yeteneğimize olan güvenim büyük

Terra Çöküşünde Neler Yaşanmıştı?

Terra Blockchain ağı üzerinde yer alan algoritmik stablecoin UST ve destekçi token’ı LUNA, kelimenin tam anlamıyla bir ouroboros (kendini yiyen yılan) yaşamış ve çok hızlı bir sürede değerini 0’lamıştı. Bunun üzerine milyonlarca kullanıcı varlıklarının erimesi izledi.

Küresel olarak birçok kurum ve kuruluş Terra hakkında soruşturma ve dava açıldı. Diğer taraftan Do Kwon, Terra ağını yeni bir ağa ayırmayı önererek, eski LUNC sahiplerine yeni token’dan Airdrop etmeyi teklif etti. Terra ağı şu anda Terra Classic ve Terra olmak üzere iki farklı ağa ayrılmış durumda. Token’ları ise sırasıyla LUNC ve LUNA olarak borsalarda işlem görmeye devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala