bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Djed Stablecoin’ine İki DeFi Borsasından Destek

djed stablecoinine iki defi borsasindan destek

Merkeziyetsiz borsalar MuesliSwap ve MinSwap, Djed protokolünün stablecoin’i Djed ve yönetişim token’ı Shen’i listeleyecek. DeFiLlama verilerine göre Cardano’daki en büyük merkeziyetsiz borsa olan MinSwap’ta 30 milyon dolarlık likidite bulunuyor. MuesliSwap ise 6.5 milyon dolarlık likiditeye sahip. İki kripto para da borsaların likidite havuzlarının bir parçası olarak satılacak.

djed stablecoinine iki defi borsasindan destek2

Djed Stablecoin’ine İki DeFi Borsasından Destek

Djed stablecoin’i, Cardano kod koruyucusu IOG ve Coti tarafından ortaklaşa geliştirildi. Djed, Bitcoin rezerviyle desteklenen aşırı teminatlandırılmış algoritmik bir stablecoin olacak. Djed stablecoin’i kullanıcılara verilmeden önce teminat değerinin yüzde 400’den fazlasını göndermesini gerekecek. Bu mekanizma piyasanın stres altında olduğu dönemlerde istikrarlı bir çizgi izlemesini sağlayacak. Aşırı teminatlandırma ile Luna-TerraUSD gibi bir krizin tekrarlanmasını önlememeyi hedefliyor. Diğer yanadan ADA, Djed üretiminde teminat olarak kullanılabilecek. Bir yıldan uzun süredir geliştirme aşamasında olan Cardano destekli stablecoin Djed’in gelecek hafta resmen işlemlere açılması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala