bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,049.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.99 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 561.18 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.24 3.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512284 5.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491801 11.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155422 5.71%

DJED Stablecoin, Artık Ödünç Verme ve Borç Alma İşlemleri İçin Kullanılabilir

cardano agi 3 000 akilli sozlesme sayisini asti

Merkeziyetsiz finans protokolü Liqwid, Cardano’nun blok zinciri üzerine inşa edilmiş DJED stablecoin’in başlatıldığını duyurdu. DJED, fiyat istikrarını sağlamak için akıllı sözleşmeler kullanan algoritmik bir tasarım kullanıyor ve DeFi işlemleri için faydalı olması bekleniyor. 

DJED, Cardano Ağına Çeşitli Faydalar Sağlayabilir

DJED ile borç verme ve alma işlemlerinin, stablecoin ve Cardano’ya çeşitli faydalar sağlayacağı düşünülüyor. İlk olarak stablecoin’in uzun vadeli başarısı için gerekli olan likiditenin yaratılması gerekiyor. Daha fazla likidite olduğu durumda DJED, diğer kripto para birimleri veya fiat para birimleri ile kolayca takas edilebilir ve DeFi uygulamaları için kullanılabilir. 

İkinci fayda olarak, DJED ile borç verme ve borç alma, coin’in fiyatının dengelenmesine yardımcı olur. DJED’e olan talep arttığında, daha fazla stablecoin basılır ve satılır, bu da fiyatın sabit kalmasına yardımcı olur. Talep azaldığında ise tam tersi olur ve fiyatın çok düşmesini engellemek için stablecoin’ler yakılır. 

cardano uzerine insa edilen proje sayisi artti dZvH4OFj

Üçüncü olarak ise DJED ile borç verme ve alma işlemleri Cardano kullanıcıları için ek bir gelir akışı sağlayabilir. Kullanıcılar DJED’lerini ödünç vererek varlıklarından faiz kazanabilirken, ödünç alanlar da varlıklarını satmak zorunda kalmadan sermayeye erişebilir. Bu, her iki taraf için de bir kazan-kazan durumu yaratır. Bununla birlikte DJED ve Cardano’nun benimsenmesini daha fazla teşvik etmeye yardımcı olur. 

DJED ve diğer stablecoin’ler arasındaki temel fark, algoritmik tasarımında ve Cardano ağı içindeki kullanım amacında yatmaktadır. Fiyat istikrarını korumak için merkezi varlıklara güvenen diğer stablecoin’lerin aksine DJED, değerini ABD dolarına sabit tutmak için arz ve talebini otomatik olarak ayarlayacak akıllı sözleşmeler kullanır. Bu da onu merkeziyetsiz ve merkezi taraflarca manipülasyona karşı daha güçlü hale getiriyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala