bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,159.19 3.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.32 2.23%
bnb
BNB (BNB) $ 605.94 0.43%
solana
Solana (SOL) $ 149.15 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531697 3.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477233 5.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15276 4.74%

Dikkat Edilmesi Gereken Web3 Kullanım Örnekleri

dikkat edilmesi gereken web3 kullanim orneklerier

Kripto sektörü her geçen gün yeni gelişmeler ile gündeme geliyor. Kripto sektöründe belki de en dikkat çekici kavramlarından biri olan Web3 ile ilgili de birçok yeni gelişme yaşanıyor. Web3 gelişmeye devam ettikçe, uygulamalarının ve kullanım durumlarının sayısı katlanarak artıyor. Bu artan ilgi ile bu alanda dikkat edilmesi gerek durumlar ortaya çıktı. Biz de bu hafta bunları sizler için derledik.

Web3 Kullanım Durumları ve Uygulamaları Nelerdir?

Şimdiye kadar web3, içerik oluşturucu ekonomisi, sosyal medya, Blockchain tabanlı oyunların yanı sıra merkeziyetsiz bilim, tarayıcılar, depolama ve akış çözümleri dahil çeşitli alanlarda varlığını hissettirdi.

Web3, yalnızca oyun oynama, yaratma ve sosyalleşme şeklimizi alt üst etmekle kalmayıp, aynı zamanda bilimsel manzarayı yükseltmek ve bizi merkezi olmayan bilim veya kısaca DeSci adı verilen yeni hareketle tanıştırmak için tasarlandı. DeSci, mevcut araştırma bulgularının eksikliğini gidermek, bilim adamlarının doğru finansmana erişmesine yardımcı olmak, sahada işbirliğini desteklemek, yeni bilgileri açığa çıkarmak ve araştırma ve bilimsel süreçlerle ilgili diğer birçok darboğazı iyileştirmek için blockchain teknolojisine ve Web3’e güveniyor.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Web3 bulut sunucularında verilerin birden çok konuma dağıldığı anlamına gelir, bu da ekstra güvenlik sunar ve bilgisayar korsanlığı girişimlerini önlüyor.

Azaltılmış maliyetler Merkezi olmayan depolama ile, devasa petabaytlarca veriyi depolamanın maliyeti, geleneksel veri depolama çözümlerine kıyasla önemli ölçüde daha düşüktür.

Gelişmiş gizlilik Web3’te, bulut depolama verileri birçok düğüm arasında bölünüyor, bu nedenle yalnızca sahip erişimi değerli bir avantajdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala