bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,720.95 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,584.21 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.79 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 186.24 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622036 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651727 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213862 16.99%

Dijital Sterlin İle İşlemler Takip Edilmeyecek

dijital sterlin ile islemler takip edilmeyecek

Birleşik Krallık, merkez bankası dijital parasına (CBDC) yönelik endişeleri gidermek için harekete geçti. Birleşik Krallık Finansal Hizmetler Bakanı Andrew Griffith, dijital sterlin ile perakende işlemlerin takip edilmeyeceğini açıkladı. Griffith, dijital sterlinin doğru dizayn edilmesinin öncelikleri olduğuna vurgu yaptı.

Avam Kamarası Hazine Komitesi’nde konuşan Griffith, Birleşik Krallık‘ın perakende odaklı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilerlemeye karar vermesi halinde hükümetin kişisel verileri erişemeyeceği bir model olacağını ifade etti.

dijital sterlin ile islemler takip edilmeyecek1

Dijital Sterlinde Danışma Süreci Başlıyor

Bankalar gibi aracıların bireyler için bir cüzdan çıkartacağını ifade eden Griffith, kara para aklama veya dolandırıcılığa karşı koruma için mevcut önlemler haricinde hükümetin son kullanıcı eylemlerini göremeyeceğini söyledi. Griffith, dijital sterlin için kamuoyu danışma sürecinin önümüzdeki haftalarda başlatılacağını da vurguladı. Diğer yandan perakende işlevinin yanı sıra ödeme anlaşmaları için de bir CBDC düşünülüyor.

Bugün Lordlar Kamarası’nda ikinci kez okunması planlanan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasa Tasarısı, Birleşik Krallık’taki stablecoin düzenlemelerini kapsıyor. Yasa tasarısı ile kripto paralar üzerindeki denetimin artırılması planlanıyor. Griffith, 2023’te kripto varlıklar ve stablecoin’ler için düzeleme yapma planları olduğunu ancak yeni bir yasanın bu yıl çıkmayacağını da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala