bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Ripple, Digital Pound Foundation’ın Bir Üyesi Oldu

digital pound foundation ingilterede cbdcyi tesvik edecek

Digital Pound Foundation (DPF), Birleşik Krallık’ın ortaya çıkan dijital ortamdaki yeni gelişmelere ayak uydurmasını için kuruldu. Digital Pound Foundation, ülkede bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) uygulanmasını teşvik etmek için çalışacak.

Başlangıçta bir grup birey tarafından yönlendirilen DPF; Accenture, Avalanche, Billon Group, CGI Group, Electroneum, Quant ve Ripple dahil olmak üzere blokzinciri sektöründe aktif olan birkaç üye şirketi bünyesine ekledi. 

Söz konusu olan bu vakıf; dijital bir poundun tasarlanmasına ve piyasaya sürülmesine yardımcı olmak için araştırma yapacak ve işbirliği sağlayacak. Jeremy Wilson tarafından yönetilen Digital Pound Foundation, bir CBDC’nin benimsenmesinin İngiltere’nin yenilikçi, kapsayıcı bir dijital ekonomi ve topluma geçişinin temelini oluşturacağını düşünüyor.

digital pound foundation cbdcyi tesvik edecek

Ripple Digital Pound Foundation’a Katılıyor

Vakfın, kalkınma çabalarını desteklemenin yanı sıra, Birleşik Krallık’ın CBDC projesi için sağlam düzenlemelerin yanı sıra özel olarak çıkarılan dijital para birimleri için uygun yasal hükümler için de savunacak.

Bu vakıf ile beraber, İngiltere’nin hızla gelişen dijital ekonomide yerini alması ve dijital para için sağlıklı bir ortamın oluşturulması sağlanacak.

Birleşik Krallık hükümeti daha önce ulusal bir dijital para biriminin oluşturulmasıyla ilgili ön konuları araştırmak için bir CBDC ekibi kurmuştu.

Ayrıca belirtmek gerekirse; Ripple’ın resmi internet sitesinde paylaştığı resmi açıklamaya göre, Digital Pound Foundation’a vakıf üyesi olarak katılıyor.

Ripple’ın politika başkanı Susan Friedman, Digital Pound Foundation’da şirketi temsil edecek. Aynı zamanda Ripple, GBP tabanlı CBDC’lerle yapılan deneylerin, Birleşik Krallık’ın Web3 döneminin küresel finansal ortamındaki yerini almasına yardımcı olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala