bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Diem Stablecoin’i Yıl Sonunda Piyasaya Sürülebilir

diem

Uzun zamandır piyasa sürülmesi beklenen, ancak sürekli çeşitli engellerle karşılaşan Facebook stablecoin’i, CNBC’ye göre yıl sonunda piyasaya sürülebilir.

Facebook stablecoin’i 2019 yılında duyurulmuş olsa da, henüz piyasaya sürülmedi. Bunda düzenleyicilerin etkisi ve yaşanan olayların etkisi büyük.

Diem Derneği, kripto para piyasaya sürüldükten sonra, işlemlerin geliştirilmesine odaklanacağını belirtti. Ancak resmi bir lansman tarihi belirtilmiş değil.

Diem’in Baş Ekonomisti Chritian Catalini, lansmandan önce düzenleyicilerle müzakere ettiklerini ifade etti. Catalini, düzenleyiciler ile olan görüşmelerin olumlu geçmesi halinde, az sayıda kullanıcı ile denemeler yapacaklarını da ifade etti.

2019’da duyurulan Facebook kripto parası, defalarca değişikliğe uğradı. Hatta bu değişikliklerden bir tanesi de isim değişikliğiydi. İlk duyurulduğunda Libra olan kripto, şimdi ise Diem ismiyle biliniyor.

Libra ilk etapta birçok önemli şirket ile ortaklık kurmuş, ancak ortakların projeyi terk etmesiyle bir başarısızlık hikayesine dönüşmüştü. Ortaklar arasında MasterCard, Visa, Spotify, Uber ve PayPal gibi son derece önemli şirketler yer alıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala