bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Diem Proje Lideri Christian Catalini, Chainlink Ekibine Katıldı

chainlink labs diem proje lideri christian cataliniyi ise aldi

Oracle odaklı Blockchain projesi Chainlink Labs, Meta’nın başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyebileceğimiz projesi Diem‘den önemli bir ismi bünyesine kattı. Chainlink, Diem‘in yaratıcılarından Christian Catalini‘nin ekibe katıldığını duyurdu. Ek olarak ekibe Stanford Kriptografi Uzmanı Dan Boneh da teknik danışman olarak katıldı.

Chainlink

Chainlink Labs, gerçek dünya verilerini Blockchain ağları üzerine kurulu akıllı sözleşmelerle birleştiren Oracle ağları ile biliniyor. Ek olarak şirket, Avrupa telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom’un ana veri sağlayıcılarından biri.

Diem‘in yaratıcılarından Christian Catalini ve Kriptografi Uzmanı Dan Boneh, ilk olarak merkeziyetsiz Blockchain ağları arası mesajlaşma için yeni bir uluslararası standart olan Çapraz Zincir Birlikte Çalışabilirlik Protokolü (CCIP) üzerinde çalışacaklar. CCIP ile kullanıcılar, Chainlink Ağı aracılığıyla token’larını taşıyabilecek ve farklı ağlar arasında akıllı sözleşmeler yürütebilecekler.

Chainlink‘in kurucu ortağı Sergey Nazarov, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“CCIP’nin dünyadaki en güvenli çapraz zincir protokolü olarak piyasaya sürülmesini sağlamak için kripto ekonomisi ve kriptografi alanındaki en büyük akıllardan bazılarını bizimle çalışmaya getiriyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala