bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

DFintoch, Kullanıcı Fonları ile Kayıplara Karıştı

DFintoch Kullanici Fonlari ile Kayiplara Karisti

Morgan DF Fintoch isimli bir organizasyonun kullanıcı fonları çalarak kayıplara karıştığı bildirildi. Yüzde 1 faiz vaadiyle para toplayan ponzi şemasının 31,6 milyon dolarlık vurgunu ortaya çıktı. Singapur Hükümeti ve Morgan Stanley, daha önce organizasyon için uyarı yapmıştı.

Yüksek Getiri Vaadi Dolandırıcılıkla Sonuçlandı

Kripto dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Kendisini Singapur hükümeti ve Morgan Stanley ile ilişki içerisinde tanıtan Morgan DF Fintoch (DFintoch) isimli bir organizasyon, müşteri fonlarını çalarak kayıplara karıştı. Zincir üstü dedektifi ZachXBT, organizasyonun 31,6 milyon dolarlık vurgun yaptığını bildirdi. Ponzi şeması, fonları Binance Smart Chain üzerinden köprüler oluşturarak TRON (TRX) ve Ethereum (ETH) adreslerine gönderdiği tespit edildi. Müşterilerin fonlarını geri çekmek istediği ancak bunu başaramadığı da belirtildi. Fintoch, yüzde 1 faiz ile getiri vaat ediyordu.

Morgan Stanley ve Singapur Hükümeti Uyardı

DFintoch‘un web sitesinde bankacılık devi Morgan Stanley ayrıntısı öne çıkıyor. Şirket, organizasyon sahibinin Morgan Stanley olduğu iddia ediyor. Ayrıca deneyimli isimlerden oluşan bir ekip sayfası göze çarpıyor. Şirketin CEO’sunun Bobby Lambert isimli bir kişi olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Singapur hükümeti ile ilişkilerinin olduğu da iddia ediliyor.

DFintoch Kullanici Fonlari ile Kayiplara Karisti2

ZachXBT, şirketin CEO’sunun ve ekip sayfasının gerçek olmadığını bildirdi. Organizasyon hakkında Singapur hükümeti ile Morgan Stanley, bağlantıları olmadığına dair uyarılar yapmıştı. Morgan Stanley, “Fintoch, Morgan Stanley’in ticari markasını yetkisiz olarak değiştirdi. Herhangi bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Morgan Stanley’in bu platformla herhangi bir bağlantısı veya ilişkisi yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala