bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Dfinity, Bitcoin Ağı ile Entegrasyon Üzerinde Çalışıyor

dfinity bitcoin agi ile entegrasyon uzerinde calisiyor

Bitcoin her ne kadar kripto para ve Blockchain teknolojisinin en büyük öncüsü olsa da bazı konularda geri kaldığını kabul etmek gerekiyor. Bu eksikliklerden birisi de Bitcoin akıllı sözleşme entegrasyon işlemleri. İşte bu noktada Dfinity devreye giriyor. Dfinity, kısa bir süre önce Bitcoin Blockchain ağı üzerinden akıllı sözleşmelere olanak tanıyan bir entegrasyon üzerine çalıştığını duyurdu.

Paylaşılan görüntüde test sürümü üzerinden gerçekleştirilen uygulamada ECDSA‘nın (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) başarıyla uygulanarak bir mesajın ağa kaydedildiğini görüyoruz.

Dfinity ile Bitcoin Ağında Akıllı Sözleşme Devri

Internet Computer (Dfinity), akıllı sözleşme gerçekleştirip, verilerini ölçeklendiren ve bunları web hızında çalıştıran Blockchain ağıdır. Dfinity Foundation tarafından 10 Mayıs 2021’de piyasaya sürülen proje, Web 3.0 konusunda en dikkat çeken projeler arasında yer alıyor.

dfinity bitcoin agi ile entegrasyon uzerinde calisiyor2

Son olarak projenin üzerinde çalıştığı eşik ECDSA olarak adlandırılan entegrasyonun ilk aşaması, bir ICP akıllı sözleşmesinin bir ECDSA genel anahtarına ihtiyaç durması ve işlemleri güvenli bir şekilde imzalayıp Bitcoin ağına göndermesi üzerinden ilerliyor.

Paylaşımda sonraki iki aşama, sırasıyla BTC-ICP test ağının ve ana ağın başlatılması olarak belirlenmiş durumda.

Kasım 2021’de etkinleştirilen Bitcoin‘in taproot yükseltmesi, daha fazla işlem gizliliği ve verimliliği sağlamayı hedeflerken, aynı zamanda aracıları işlemlerden çıkarmak için kullanılabilecek akıllı sözleşmeler potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçladı. Görüşüne göre bu amaç meyve veremeye başlamışa benziyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala