bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Dexible’a 2 Milyon Dolarlık Siber Saldırı

dexibleye 2 milyon dolarlik siber saldiri

DeFi platformu Dexible, 2 milyon dolarlık siber saldırıya maruz kaldı. Hacker’ın akıllı sözleşme kodlarındaki bir açıktan faydalandığı belirtildi. Dexible‘dan yapılan açıklamada, hacker’ın harcama için onaylanmış fonların kripto cüzdanlarından çekimine izin verdiğini açıkladı. Dexible ekibi, 17 farklı cüzdandan 2 milyon dolarlık varlığın çekildiğini doğruladı.

dexibleye 2 milyon dolarlik siber saldiri2

DeFi Platformu Dexible’a Siber Saldırı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarına yönelik siber saldırılar sürüyor. Hack’lenen platformlar arasına Dexible de katıldı. Dexible ekibi, 17 farklı cüzdandan 2 milyon dolarlık varlığın çekildiğini doğruladı. Kayıpların yüzde 85 gibi büyük kısmının ise ‘balinalara’ ait olduğu ifade edildi. Blockchain verilerine göre kripto yatırım şirketi BlockTower Capital de kurbanlar arasında bulunuyor. Buna göre Dexible hacker’ı, BlockTower Capital’e ait olduğu belirtilen bir cüzdandan yaklaşık 1,5 milyon dolarlık TRU token’ı çaldı. Arkham ve Nansen, ilgili cüzdan adresinin BlockTower Capital’e ait olduğunu etiketlemişti.

Arkham, istismarcının çalınan TRU token’larını Ethereum (ETH) ticareti yapmak üzere SushiSwap’e aktardığını bildirdi. Varlıkların Ethereum’a dönüşmesi sonrası ise kripto karıştırıcısı TornadoCash’e aktarılıyor. Hack’lenen bir kısım varlığın da Tornado Cash aracılığıyla BNB’ye dönüştürüldüğü ifade ediliyor.

Kripto suçları 2022 yılında rekor kırmıştı. Chainalysis’e göre 2022 yılında toplam 3,8 milyar dolarlık hırsızlık yapılırken, bu rakamın sadece 776 milyon doları ekim ayında gerçekleşti. DeFi‘lere yönelik manipülasyon saldırılarının artan trendler arasında olduğu kaydedildi. 2022 yılında DeFi protokolleri 41 ayrı manipülasyon saldırına maruz kaldı ve 386 milyon dolarlık varlık çalındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala