bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Dev Bankalar, SVB’ye Talip

Dev Bankalar SVBye Talip1

ABD’de bankacılık krizi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İflas eden SVB Financial Group’a JPMorgan ve PNC gibi dev finans kuruluşlarının talip olduğu bildirildi. Morgan Stanley ile Apollo’nun görüşmeler yaptığı kaydedildi.

Dev Bankalar SVBye Talip2

SVB’nin Talipleri Arasında Dev Bankalar

JPMorgan Chase & Co ve PNC Financial Service Group Inc, SVB Financial Group’a talip olduğu bildirildi. Axios’un haberine göre iki finans kuruluşu ticari bankacılığı hariç tutarak SVB Financial Group’u satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Apollo Management ve Morgan Stanley‘in de görüşmelerin bir parçası olduğunu bildirdi. Habere göre Apollo anlaşmayı finanse etmek ve SVB’nin bir bölümü satın almakla ilgileniyor.

SVB’nin İngiltere biriminin de bugün HSBC‘ye satıldığı açıklanmıştı. Bankanın İngiltere operasyonlarına Bank of London da talip olmuştu. İflas eden SVB’nin Almanya operasyonlarına yönelik de harekete geçilmişti. Almanya, bankan hakkında moratoryum ilan etti. Böylece bankanın riskler nedeniyle varlık satma ve ödeme yapması yasaklandı.

Silicon Valley Bank, ABD’de 2008’den bu yana iflas eden ikinci en büyük banka konumundaydı. ABD’li düzenleyiciler, mevduat sahiplerinin bugün varlıklarını çekebileceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Joe Biden ise bankalardaki yatırımcıların korunmayacağını, hiç kimsenin kanunların üzerinde olmadığını vurgulamıştı. Biden, bankacılık düzenlemelerinin güçlendirilmesini isteyeceğini bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala