bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

Deutsche Bank: Bitcoin Güvenilemeyecek Kadar Dalgalı Değere Sahip

deutsche bank bitcoin guvenilemeyecek kadar dalgali degere sahip

Deutsche Bank, Bitcoin’in güvenilemeyecek kadar dalgalı değere sahip oldğunu açıkladı. Alman bankası bu görüşü kısa süre önce yayımladığı “The Future of Payments” (Ödemelerin Geleceği) başlıklı raporunda paylaştı.

Kripto paralar kritik eşiği aştı

Deutsche Bank’ın raporunda aktarılanlara göre, kripto paralar konuşulmak için gerekli olan kritik eşiği aştı. Raporda, kripto paraların şu an erken benimsenme aşamasında olduğu görüşü savunuluyor. Çalışmadaki diğer bir ayrıntı da Bitcoin’e ilişkin. Bankaya göre, Bitcoin güvenilir bir tasarruf aracı olamayacak kadar dalgalı bir seyre sahip. Banka bu görüşünü Bitcoin’in özellikle 2017-2018 arasında gösterdiği keskin fiyat dalgalanmalarına dayandırıyor.

Bitcoin küresel ödeme sisteminde küçük bir paya sahip

Deutsche Bank’ın çalışmasında Bitcoin’in küresel ödeme sisteminde henüz çok az bir paya sahip olduğu vurgulanıyor. Bununla birlikte, kripto paraların ödemeler dünyasında devrim niteliğinde bir potansiyele sahip olduğu görüşü de aktarılıyor. Çalışmada, “Henüz başlangıç aşamasında olsa da, dijital para birimleri ödemeler, bankacılık ve merkez bankacılığını kökten değiştirecek potansiyele sahip” ifadesi kullanılıyor. Raporda bir de uyarıda bulunuluyor ve kripto paraların yaygınlaşması için hükümetlerin ve düzenleyici kurumların gözünde yasal olarak tanınması gerektiğinin altı çiziliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Kerem Fındık

Teknoloji alanında 10 yıldan fazla deneyime sahip bir gazetecidir. Okuma, araştırma ve yazmayı sevmekle beraber yeni teknolojiler, girişim ve girişimcilerle ilgili hikâyeler ilgisini çeker. Dijital ekonomiye yoğunlaşmanın yanı sıra cihazlar da ilgi alanına giriyor. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Kerem Fındık, sinema ve tiyatroyla ilgileniyor.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala