bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Deutsche Bank: Bitcoin (BTC), Artık Görmezden Gelmek İçin Fazlasıyla Önemli

deutsche bank

Deutsche Bank analisti ve Fransız ekonomist Marion Laboure, hazırlamış olduğu yeni raporunda, Bitcoin (BTC) değerinin 1 trilyon doları aşmasının ardından görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

“Bitcoin’in 1 trilyon dolarlık piyasa değeri ve sürekli artan fiyatı, onu görmezden gelmek için çok önemli hale getiriyor. Merkez Bankaları ve hükümetler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin bu seviyede kalacağını anlıyor. Bu nedenle hükümetlerin kripto paraları bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başlarında düzenlemeye başlaması bekleniyor.”

Likidite Problemi

Laboure, Bitcoin’in düşük likiditesi nedeniyle, varlığın aşırı volatiliteye sahip olacağını düşünüyor. Kripto para biriminin günlük işlem hacmi, gümüş gibi hemen hemen tüm emtialara kıyasla oldukça düşük. Bitcoin’in günlük işlem hacmi, altının yalnızca %1.9’u seviyesinde.

Lider kripto para, şu anda dolaşımda yer alan en büyük üçüncü para birimi olma özelliğine sahip. Bitcoin’in önünde ABD doları ve avro bulunuyor.

Bitcoin, popülaritesini de arttırmaya devam edecek gibi görünüyor. Deutsche Bank tarafından yapılan bir ankete göre, ABD, Almanya, Çin, İngiltere gibi ülkelerde, Y kuşağının %30’undan fazlası kripto para birimlerinin nakit paraların yerini alacağına inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala