bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Depremzedelerin Telefon Hatları Kapanmayacak

depremzedelerin telefon hatlari kapanmayacak

Türkiye, iki deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Can kaybı 22 bine yaklaşırken, yaralı sayısı 80 bini aştı. Depremin altıncı gününde kurtarma çalışmalar aralıksız sürüyor. Depremin ilk gününden bu yana en çok eleştirilenler arasında telekomünikasyon şirketleri bulunuyordu. Deprem bölgesi ve ülkenin geneline yayılan iletişim sorununa sert tepkiler gösterilmişti.

Depremin ardından enkaz altında kalan birçok kişi Twitter ve diğer sosyal medya araçları üzerinden yetkililerle veya yakınları ile iletişim kurmaya çalıştı. Sosyal medya araçları üzerinden bölgeye yönelik ihtiyaçlara ilişkin de çok fazla paylaşım yapıldı. İletişim sorunlarının sahada çalışan kurtarma ekiplerini dahi zorladığı belirtiliyordu.

Türk Telekom ve Turkcell’den Telefon Hatlarına İlişkin Açıklama

Bölgede iletişim ve internet sorunu hala devam ederken, operatör şirketlerinden bir açıklama geldi. Türk Telekom ve Turkcell, depremden etkilenen 10 şehirde telefon hatlarının kapatılmayacağını duyurdu. Kullanıcıların borçlarını ödeyememesi halinde de iletişimde kesinti yaşanmayacak.

Türk Telekom’un Twittter hesabından yapılan açıklamada, “Deprem bölgesinde müşterilerimizin iletişiminin aksamaması adına ödeme yapılmaması durumunda iletişimde hiçbir kesinti yapılmayacak, gecikme faizi alınmayacak ve her türlü ödeme yapılandırma, ücretsiz hat dondurma, iptal talepleri karşılanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Turkcell’den yapılan açıklamada ise “Müşteri hizmetleri tarafından fatura tahsilatıyla ilgili sehven gönderilmiş bilgilendirme için özür dileriz. Mağdur olan müşterilerimizin iletişiminin aksamaması adına ödeme yapılıp yapılmamasından bağımsız olarak hatlarının kapanmayacağını, tahsilat durumuna bakılmayacağını, müşterilerimizin ücretsiz hat dondurma ve hat iptal taleplerinin karşılanacağını belirtmek isteriz” denildi.

depremzedelerin telefon hatlari kapanmayacak2

Turkcell’in Açıklaması Tepki Çekti, CEO’nun Bağlantısı Kesildi

Turkcell müşteri hizmetlerinin faturası kesilen bir depremzedeye verdiği yanıta çok sert tepkiler gelmişti. Borcu nedeniyle hattı kapatılan depremzedenin paylaşımına müşteri hizmetleri, “Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak isteriz. Faturanız ilk etapta gecikme faizi yansıtılmaksızın 1 hafta süreyle ertelendi. Farklı bir gelişme olması halinde bilgilendirileceksiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” yanıtını vermişti.

Diğer yandan Turkcell CEO’su Murat Erkan’ın bir canlı yayın bağlantısı esnasında yaşadığı kesintiler de dikkat çekti. Murat Erkan, Turkcell operasyon merkezinden Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına bağlanarak yaşanan sorunları anlattı. Canlı bağlantıda Erkan’ın görüntüsünde donmalar, sesinde ise kesilmeler yaşandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala