bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Deprem Bölgesi İçin Kripto Cüzdan Çağrısı

deprem bolgesi icin kripto cuzdan cagrisi

Türkiye’nin son yüzyılında yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depreminde zamana karşı yarış başladı. Depremlerin vurduğu 10 kentte 3 binin üzerinde can kaybı yaşanırken, 20 bini aşkın yaralı bulunuyor. Teyitli yıkılan bina sayısı ise 6 bine yaklaştı. 10 ili vuran depremin bilançosu her geçen dakika artıyor. Kurtarma çalışmaları devam ederken, yardım kampanyaları ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Küresel kripto endüstrisi de depremin ardından Türkiye’ye destek ve taziye mesajları gönderdi. Dünyanın ve Türkiye’nin pek çok bölgesinden kripto paralar ile destek göndermek isteyenler de bulunuyor. Yardımların daha hızlı ulaştırılması için kamu kurumları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay‘a kripto cüzdanı için çağrı yapılıyor.

AFAD ve Kızılay’a Kripto Cüzdan Çağrısı

Web3 Teknolojileri Derneği, AFAD ve Kızılay’ın resmi kripto varlık cüzdanları oluşturması için imza kampanyası başlattı. Dernekten yapılan açıklamada, kripto cüzdanları ile blockchain ekosistemindeki yardımların önünün açılacağı ifade edildi. Derneği başlattığı kampanyaya Türkiye ve dünyadan birçok topluluk destek verdi.

Diğer yandan medya sanatçısı Refik Anadol, deprem bölgesindeki insanlara destek olmak için bir ETH cüzdan adresi (0xEd67922e36eD2422d391306f6f6ECC19d58EAa4f) paylaştı. Fonların zorluk yaşayan insanlara yardımcı olacağını belirten Anadol, “Umarım Web3 topluluğunda güçlü bir destek toplayabiliriz” ifadesini kullandı.

Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) kurucusu Haluk Levent de Twitter hesabından bir anket düzenledi. Levent, takipçilerine “Dernek olarak henüz kanun çıkmadığı için benim ismime kripto hesabı açmamı istiyorlar. ‘Açın ki oraya yatıralım siz de bunu Ahbap için kullanırsınız’ diyorlar. Ne dersiniz?” sorusunu yöneltti. Levent’in anketine 660 binin üzerinde yanıt geldi. 5 milyona yakın görüntülenen ankete katılanların yüzde 83’ü kripto hesabı açılması yönünde oy kullandı.

Sanatçı Murat Pak da “Şahsen AHBAP’a 100 ETH (3.100.000 TL) bağışladım. Şu anda bu uzun yardım süreci için NFT tabanlı bir destek kampanyası bir araya getiriyoruz” paylaşımında bulundu.

Daha önce Hindistan ve Ukrayna, insanı yardımların hızlı ulaştırılabilmesi amacıyla kripto ile bağış kabul etmişti. Hindistan, koronavirüsle mücadele sürecinde kripto ile yardım kampanyası başlatmıştı. Ukrayna ise Rusya savaşının ardından insanı yardımların hızla ulaşabilmesi için benzer bir yönteme başvurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala